kundsupport-telefoni teknisk support

Customer Support är en annan form av tekniskt stöd, där produkt-relaterad sökfråga är nöjd genom telefon teknisk support. Specifika problem, som rör produkten eller tjänsten är betraktade genom kundsupport cell.

Kundsupport är begränsat till telefoni problemlösning aktivitet. Den ger inte stöd avseende utbildning, anpassning, och andra stödtjänster.

Nästan alla har en cell kundsupport som förvaltas av en effektiv BPO Company Indien. Dessa företag tilldelas jobbet för att lösa kundernas problem relaterade till deras produkter eller tjänster. Dessa problem löses genom telefon, e-post eller en service webbplats. Nästan alla organisationer har interna teknisk stödenhet som löser dator-relaterade frågor via en rad sannolika problem och deras lösningar.

De flesta företag vill ha minimal investering i verksamhet som rör teknisk support. Detta beror på att det är ett viktigt men extra aktivitet och därmed ytterligare investeringar på den del av företag. Detta är anledningen till att många offshore-företag avsätter här jobbet till kundsupport enheter Indien. De är väl utrustade med teknik och effektiv personal att upprätthålla produktiviteten och kvaliteten i arbetet.

Många företag fördela detta jobb från indiska Call Centers företag på grund av deras låga kostnader och hög effektivitet. I Indien, är kostnaden för anställda mycket mindre än i off-shore företag. Av just denna anledning de flesta företag är bekväm att arbeta med dem. Dessutom finns det inga kompromisser på kvaliteten på tjänsterna.

Customer Support är speciellt mycket användbar i högsäsong, när det finns ökad försäljning och därmed förbättrade frågor. Specialiserad personal, som är benägna att tillhandahålla specialiserade tjänster, kan lösa kundernas frågor på bättre sätt. De har särskilda kunskaper om produkten och frågor relaterade till dem. Så de ger information till sina chefer i mycket enklare och bättre sätt.

När en kund ringer upp kunden stödcellen, då frågor är redan kända för kunden på grund av tidigare information. Denna hjälp i att ge dem exakt svar för produkten-query. Caller är nöjd med svaret och problemlösning kapacitet. Företaget sparar på tid, pengar och ansträngningar. Dessutom kan de tillfredsställa kunden och skapa positiva poäng för bolaget. Bra kvalitet kund-support cell uppfyller alltid kunder och skapa goda rykte för företaget.