hur att få uppmärksamhet i restaurangbranschen utrustning industrin

En god kundservice är en viktig del av din verksamhet och kan vara skillnaden mellan en eller 100 försäljning från en enda kund. Håll dina kunder nöjda och de kommer att belöna dig med deras verksamhet.

Som ett catering utrustning distributör du behöver tänka på kundens behov och förse dem med en tjänst som de inte skulle hitta någon annanstans. När en kund tar kontakt med dig se till att ge dem din odelade uppmärksamhet. Genom att delta i samtal och visa att du har en god förståelse för kundens behov kommer att bidra till att få dem att känna mer avslappnad.

Försök att säga ja till kunden och föreslå alternativ om du inte säljer vad de letar efter. Vara säker, hjälpsamma och vänliga, men försök inte pressa dem, eftersom detta kan ofta leda till en förlust av affärer. Etablera en anslutning kommer att göra det mer än troligt att när kunden inte väljer att köpa en utrustning som de kommer att minnas dig.

En kund kommer alltid att titta på priset för en utrustning och vill spendera så lite pengar som möjligt. Men betyder det att en kund alltid kommer att välja den billigaste affären? Av erfarenhet detta inte verkar vara fallet för majoriteten av tiden. Medan dina kunder letar efter en rimlig affär de är också ute efter det lilla extra som du kan erbjuda dem.

Du måste visa dina kunder att du är precis lika angelägna som de kan få en bra affär. En av de mest frustrerande saker att säga till någon vad du vill ha och sedan upptäcka att den personen inte har varit uppmärksam. Visa din kund att du lyssnar genom att göra lämpliga åtgärder, till exempel att föreslå hur man ska lösa problemet eller rekommendera en viss utrustning. En kund som känner att de tas om hand är mycket mer benägna att återvända än en kund som känner hans frågor faller på döva öron.

Bli inte otålig med dig kunder. Det kommer alltid att finnas kunder som du ogillar mer än andra men försök och behandla var och en lika. Ingen gillar att höra att den service de har tillhandahållit är inte tillräckligt bra eller inte var upp till noll. Men agerar förolämpad och argumentera med kunden inte kommer att resultera i att de återvänder. Det bästa sättet att hantera det är att ge kunden din fulla uppmärksamhet. Du kanske kan behaga detta en person här gången – och få ditt företag ett gott rykte för kundservice, men vara beredd att acceptera att du aldrig kommer att kunna tillfredsställa alla hela tiden.