HS värmeavledning takfläkt – en ny design

NISCO Co har utvecklat ett brett utbud av hetta och rök borttagning takfläktar. Dessa PRVs är speciellt utformade, byggda och bevisad av oberoende test för att möta behovet av ventilation heta gaser och rök i händelse av brand i kommersiella och industriella byggnader, såsom fabriker, lagerlokaler, parkeringshus, köpcentra och varuhus.

Typ HS PRVs tillförlitligt extrahera stora volymer heta gaser och rök oavsett bygga konfiguration, placering och väderförhållanden. De tål höga temperaturer under långa tidsperioder.

Ett pålitligt ventilationssystem som kan fungera vid en brand är både viktig och nödvändig. Det hindrar röken loggning, tillåter människor att fly snabbt, minimerar skador på egendom och innehåll och möjliggör brandmän att attackera elden utan hinder. Dessa power takfläktar har dessutom fördelen av att ge normala dagliga ventilation och i många fall kan även förses med kanal arbete för användning i flera våningar byggnader.

Begreppet ventilation rök och värme var först beskrevs av industriella risker Insurers (IRI). Användning av motordrivna ventilation skulle kunna eliminera de problem med gravitationen ventiler. Specialdesignad takmonterade frånluftsfläktar mekaniskt skulle utlopp värme och rök under förhållanden brandkårsväsendet.

Förutom tillförlitligheten och effektiviteten av denna driven ventilation koncept, PRVs användningen av HS att ventilera värme och röker har dessa specifika fördelar:

* Det är inte beroende av lufttemperatur differential eller vindriktning och hastighet för att skapa luftrörelser.
* Det inte förlitar sig på värmen i sig att aktivera systemet. Rök detectros och vatten-flödesanordningar också kan utnyttjas.
* Det ger för normala ventilation behov av byggnaden samt för användning i nödsituationer som en viktig del av brandskyddssystem.
* Det finns ususally en betydande kostnadsbesparing i inköp och installation av det dubbla syftet systemet.
* Underhåll kostnaden för byggnader och utrustning är ofta reduceras.
* Systemet kan användas effektivt i flera våningar och under lönegrad bebyggelse.
* Tillförlitlighet av verksamheten garanteras eftersom motordrivna ventilatorer är i dagligt bruk och får regelbunden inspektion och underhåll.

De unika typen HS power takfläktar ger en lösning för akut värme och rök avluftning som är pålitlig under de mest extrema förhållanden.

Alla kritiska komponenter i HS PTV som utsatts för luftströmmen är järn konstruktion som tål höga temperaturer. Dessa tunga mäta material förhindra skevhet av fläktdelar och fel vid höga temperaturer. Detta garanterar också år av problemfri drift i normal daglig drift av PRV.

Vinden hölje är tillverkat av galvaniserat stål, ett yttre täckfärg för epoxi kan anges. Målade delar är belagda med epoxi för att ge en skyddande beläggning betyget utmärkt för hårdhet, slagtålighet, vidhäftning och kemisk resistens.

Bälte och lager skyddas från luftströmmen genom att innesluta dem i ett ventilerat rör. Design av HS fläkt innehåller en värme Slinger / fläkthjul. Det isolerar fläktlagren från skadlig värme och drar svalare uteluft genom motorrummet och över bältet och lagren. En fjäder loade, öppnar smältlänken aktiveras enheten automatiskt spjäll när temperaturen på fläkten når 165 F. Thei gör fläkten att fungera som en allvarlig ventilator före motordrivna.

En säkerhets-frånskiljare monterad på PRV bostäder. Denna funktion skyddar underhållspersonal från en oavsiktlig fläkt startar när enheten är på service.

Typ HC Effekt Takfläktar har testats för att fungera:

– Conituously vid 650 F;
– 3 timmar vid 800 F;
– 1,5 timmar vid 1000 f;
– 1/2 timme vid 1.200 f.