co risk

Kolmonoxid är starkt giftiga för människor, och en kolmonoxid gasläcka i ditt hem kan vara dödligt. Varje år finns det ett antal dödsfall och skador i hela världen som hade kunnat undvikas med en vanlig panna tjänst. Det finns också ett antal enheter gasdetektering som kan stoppa en tragedi händer.

Kolmonoxid är en molekyl av kol bundet med en molekyl av syre. Det är hög giftig och är producerad av någon fossila bränslen apparat, en av anledningarna till varför det är så farligt är att det är praktiskt taget omöjlig att upptäcka för människor. Den kommer från läckage från värme rökgångar och matlagning och uppvärmningsanordningar när de har dåligt underhållna, eller om de råkar bryta ned dåligt. Kolmonoxid kan fly från rökkanaler som har otillräcklig ventilation eller blockerade, men dåligt väder kan orsaka dödliga läckor.

Kolmonoxid är farligt eftersom när vi andas i hemoglobin i blodet kan transportera kolmonoxid istället för syre som vi behöver för att leva. När vi andas in kolmonoxid, därför orsakar den effektivt för oss att kvävas samtidigt andas fortfarande. En annan fara är att det tar lång tid att utvisas från vårt system, alltså små läckor kan bygga upp över tiden tills de når mängder stora nog att döda oss. De symptom på tidig kolmonoxidförgiftning kan vara huvudvärk, illamående och yrsel och ibland fel diagnos som influensa.

Den goda nyheten är att det finns endast cirka 200 rapporterade dödsfall av kolmonoxidförgiftning i Storbritannien varje år. Viss statistik tyder på att det verkliga antalet är betydligt högre, men det finns många icke-dödliga incidenter. Som vanligt, de som löper störst risk är barn, äldre personer, gravida kvinnor och personer med andningsproblem.

Koloxidförgiftning är svårt att upptäcka på grund av dess likheter med andra sjukdomar. Det kan vara värt att fråga om andra i ditt hem är sjukdomskänsla, och om du känner dig betydligt bättre när du lämnar den för en tid, kan det vara värt att få en expert i. Dessutom kan din läkare ge dig en karboxyhemoglobin test som kommer att mäta mängden kolmonoxid i blodet.

Kolmonoxidförgiftning är relativt sällsynt, och det är en av två mycket enkla saker som du kan göra för att försäkra sig mot det. Se till att din panna servas regelbundet av en professionell organisation som British Gas. Du behöver inte servas varje månad, en gång per år bör vara tillräckligt om det görs noggrant och korrekt. Detta kommer också att se till att ditt system fungerar på optimal effektivitet och kommer att se dina pengar går så långt som det kan.