om beläggning tjockleksmätare

Det finns olika typer av mätare skikttjocklek finns på marknaden, som populärt benämns som icke-destruktiva de med olika typer av mätinstrument huvudmän. De fungerar på olika principer, nämligen-

1) magnetisk induktion princip:

Här borta fas II PTG tekniker som används i dessa serier av skikttjocklek spårvidd utnyttja denna oförstörande princip. Dessa används vid mätning av beläggningarna i hänvisning till de ferro-magnetiska underlag. Några av dessa inkluderar stål och järn, eftersom dessa beläggningar bör vara icke-magnetiskt. Omagnetisk alternativ här inkluderar koppar, mässing, måla, emalj, aluminium, krom och många andra.

2) induktionsbromsar princip:

Fas II PTG i skikttjocklek mätare serien gör det mesta av denna icke-destruktiva principen. De använder det samtidigt mäta beläggningar av mestadels icke magnetiska underlag. Några av dessa utgörs av legeringar av aluminium, aluminium, brons, koppar, mässing tenn och diverse andra rostfria svaga magnetiska stål. I denna hänvisning bör man komma ihåg att alla beläggningar kräver elektriskt isolerande. Dessa inkluderar plast, keramik, färg, emalj, plast och anodiserade beläggningar. Över Här kalibreringsprocedurer inspekteras. Dessa är sedan kalibreras med användning av tvåpunktskalibrering förfarande, vilket sker främst före leverans. Alternativ inkluderar här-

enpunktskalibrering:

En punkt kalibrering är ett förfarande som sker via nollställning ditt gage på några obelagda grund av provet. Detta skulle vara det prov som du kan kolla på skikttjocklek på, och för att åstadkomma detta kalibrering, måste du följa den enkla kalibreringen. Detta skulle kunna förklaras i någon manual som du får. Det visar sig vara en exakt metod för kalibrering men inte lika bra som de tvåpunktskalibrering.

tvåpunktskalibrering:

I detta förfarande nollställning av gage sker när de medföljande substrat prover som stål eller aluminium är placerade på de kalibrerade folier av den tillhandahållna underlaget. Då kalibrering av gage görs för att matcha tillgänglig tjocklek folier. Du bör använda folien, som gränsar till den definitiva kända tjockleken av de prover som ska testas. Den enkla förfarande bör göras att din gage skulle vara mest korrekt när du testar de belagda.

förekomst av kalibrering:

Efter PTG serien av skikttjocklek mätare har kalibrerats, bör du överväga de övriga parametrar som är sparade i minnet. Tänk på att alla dessa kalibrering processer inte behöver upprepas.

Man har sett att fas II varumärke skikttjocklek mätare inom fordonsindustrin kräver endast en sådan ansökan. Detta kan göras för portabla mätare färgtjocklek att få mer exakt detektering om lackeras ytan. För att öka de frågor lackkvalitet bör du vara beredd att ta en snabb men noggrann färgtjocklek. Detta måste ske genom läsning av färg på tillgängliga karossdelar innan de gör de slutliga besluten. Därför kan du vara säker på att du kommer att få en mätare skikttjocklek som ger en bättre omlackering, och allmänt bättre kvalitet för samma.