kunderna direkta kontakterna – kundtjänst

Kundtjänst (CSR)
Interagera med kunder att lämna information som svar på förfrågningar om produkter och tjänster och att hantera och lösa klagomål. Första punkten kundkontakt för allmänna frågor som prissättning, produkter, schemaläggning etc behålla affärsrelation med kunder genom att ge korrekt service för att främja kundlojalitet.

Kundservicerepresentanter är anställda av företag för att tjäna som en direkt kontaktpunkt för kunderna. I 24/7 världar idag företag behöver för att säkra deras kunder får en adekvat nivå av service eller hjälp med sina frågor och funderingar. Sådana kunder kan vara enskilda konsumenter eller andra företag alla med olika behov. Många företag tillhandahåller kundservice på väg telefonen via callcenter. Kundtjänst representanter interagera med kunder att lämna information som svar på förfrågningar om produkter eller tjänster. De hanterar också och lösa klagomål och kommunicera med kunder via en rad olika sätt. Telefon är den mest kända men alltmer kundservice levereras via e-post. Fax och vanlig post parallellitet och även ett direkt möte kan också användas av CSR. Vissa kundtjänst hanterar allmänna frågor och klagomål, medan andra SPECIFICERA i ett visst område.

Kundtjänst representanten förklara genom följande punkter: –

Ett. kundtjänster

“Bra kundservice är livsnerven i alla företag.”

Utmärkt kundservice är ett av de få sätten att uppnå en hållbar konkurrensfördel. Kunderna är nöjda eller missnöjda med nivån på kundservice som tillhandahålls av CSR. Bra kundservice är livsnerven i alla företag. Du kan erbjuda kampanjer och snedstreck priserna för att få in så många nya kunder som du vill, men om du inte kan få några av dessa kunder att komma tillbaka, kommer ditt företag inte vara lönsamt för lång. Kundtjänst allt förändra sättet kunderna interagerar med företagen för att skapa tjänsten utfall. Bra kundservice kan öka din hastighet kundlojaliteten, vilket leder till ökad lönsamhet.

2. kundnöjdhet

“Inget företag kan existera utan kunder.”

Kundnöjdhet kan mätas direkt genom enkät och uttryckt i procent, som procent av kunderna helt nöjd. Att ge god service på ett trevligt sätt och uppfylla kundens förväntningar är också känd som Customer Satisfaction. Kundnöjdhet är uppfyllandet av kundernas krav och behov.

Tänk på detta, endast 4% av alla kunder med problem klagar. Den genomsnittliga kunden med ett problem berättar slutligen 9 andra personer.

I andra sidan, har tre typer av relationer som identifierats:
Ett. tillfredsställelse-som-kärlek
2. tillfredsställelse-som-trust
Tre. tillfredsställelse-som-kontroll

Varje svarade på samma fel på olika sätt. Nöjd-som-love kunder hade känslomässiga band med produktkategorin och därmed bekräftat sin lojalitet efter misslyckandet. Nöjd-som-förtroende kunderna såg tjänsten misslyckande och otillräcklig återhämtning som en överträdelse av varumärkets underförstått löfte och därmed upphetsad relationen. Nöjd-som-kontroll kunderna tog hand om situationen, använder sin ställning för att förbättra sin situation och därefter försvarade varumärket.

Tre. kundlojalitet
Multipel regressionsanalys bedömde påverkan på kundlojalitet av fyra viktiga konstruktioner av relationsmarknadsföring: –
Ett. förtroende,
2. engagemang,
Tre. kommunikation,
4. konflikthantering.

Dessa fyra variabler har en betydande effekt och förutspår en stor del av variansen i kundlojalitet.

Trappan av kundlojalitet visar hur medvetet att forma en plan för att utveckla dina färdigheter kundrelationer på ett mer kongruent sätt och är ett riktmärke för att gynna och permanenta kundrelationer för företag av alla storlekar.

4. kundorientering
Det finns sju knappar som starkt indikerar en attityd kundorientering:
• Att tänka och prata om klienter mycket
• Kontinuerligt utvärdera dina kunders uppfattning
• Lösa prioriterade frågor till förmån för kunden
• Att ge efter, att kompromissa, mervärde för kunden
• Göra gottgöra kunden för dålig behandling
• Använda en “allt som krävs” policy för att tillgodose särskilda behov
• Omforma processer, åter lägga resurser och när de kommer i vägen för servicekvalitet

Fem. masskundanpassning
Mass Anpassning är ett sätt att bygga och sälja produkter så att produkten funktioner bryts ner och erbjuds konsumenten som val. Kundanpassning, marknadsföring, tillverkning och förvaltning, är användningen av flexibla datorstödd tillverkningssystem att producera egna produktionen. Dessa system kombinerar de låga enhetskostnaden av processer massproduktion med flexibiliteten hos individuell anpassning.

Den frodas kring kundanpassning ökat dramatiskt med tillkomsten av Internet. Företagen såg hur e-handel kan ge en enskild kund att skräddarsy en produkt till hans eller hennes egna specifikationer och sedan beställa den. Visionen om kundanpassning tycktes lova tillverkarna flera fördelar: de kunde erbjuda tjänsten, uppnå högre nivåer av kundnöjdhet och lojalitet, samla förhandsinformation om marknadsutvecklingen och minska lagernivåerna.

Så, vad jag lärt mig av min forskning leverera genomgående bra service kvalitet är svårt men lönsamt för serviceorganisationer. I många tjänster, inträffar kvalitet vid leverans av tjänster, oftast i en interaktion mellan kund och personal kontakt av tjänsteföretag. Så, är det servicekvalitet mycket beroende på anställdas prestationer.