hur MIG-svetsning praktiken kan hjälpa dig att få ordentlig svets

MIG-svetsning, även kallad Metal inert gas svetsning är förmodligen en av de enklaste och kostnadseffektiva svetsmetoder. Även om det tar viss praxis att använda handhållen ficklampa för att gå med två metallbitar, men det erbjuder störst flexibilitet för svetsning. Dessutom förbrukar processen mindre tid för att få jobbet gjort.

arbetar

Alla svetsare fungerar med samma sinne uppsättning ansluta liknande typer av metall tillsammans genom att smälta dem vid en hög temperatur och lägga en filler i den smälta poolen av metall för extra styrka. Känd som brand ogräs svetsning, MIG-svetsning använda sig av en tråd som matas från en spole och genom ett centrum spets på den handhållna fackla. En knapp på ficklampan trycker tråden in i den smälta pool som ökar nivån av elektrisk ström för att smälta metallen. I allmänhet är en argon inert gas blåses in i det lilla svetsområdet, som håller luften orenheter bort från den smälta metallen pöl. Denna kombination av trådmatning, elektrisk ström och den inerta gasströmmen används för en snabb och en effektiv svetsprocessen.

typer

Ingen tvekan, genom denna typ av svetsning, kan du inte bara svetsa kolbaserade stål, men aluminium också. Den tråd som används kan ändras från den hos stål svetsning till den typ av gas som används för den inerta gasströmmen. Även vissa av de inerta gas tillverkare erbjuder olika kombinationer av gas för olika processer metall svetsning.

storlek

MIG svetsare varierar beroende på storlek, ända från de tunga industrimaskiner för hemsjukvård utrustning. Svetsning utrustning för hemmet eller små enheter butiken finns nästan finns i storlek 12-pack kylare som är lätt att bära.

specifikationer

Denna typ av svetsare kan identifieras genom spolen fastsättning, som innehålla kabeln används som fyllmedel för svetsningsprocessen. Vissa maskiner består av spolen drivmekanism som är fäst inuti svetsenheten. Medan, andra utrustningar har en fackla infästning i brännarhuvudet själv. Som ett faktum, kan facklan-anslutna spole arrangemang vara lite tung i praktiken.

Gas regulator är en annan viktig del av identifieringen i MIG-svetsning. Den styr den totala tryck och flöde av gasen, som i allmänhet finns i en högtrycks-tank eller container. Svetsprocessen kräver ett tryck av 20 till 30 pund per kvadrattum (psi), medan tankarna kan innehålla 2000 till 3000 psi. Alltid, kom ihåg att det höga trycket tanken gör stor lagringskapacitet för att utföra långa svetsprocessen.