få HIPPA certifierad

Getting HIPPA certifierad behöver inte vara en svår process. Inte bara har du möjlighet att få certifiering genom kurser som erbjuds i klassrum, men genom online-kurser också.

Certifieringsprocessen består i allmänhet av att slutföra en rad kurser och tester för att vara säker på att du förstår dem. Dessa kurser hjälper dig att förstå varför HIPAA krav kommer att ha en betydande effekt och orsakar förändringar i policys, rutiner och processer som har att göra med hanteringen av patientjournaler, och hur man kan genomföra olika åtgärder och bestämmelser för att säkerställa att du är HIPAA kompatibel . Det finns olika nivåer till HIPAA certifiering kurser, och den grundläggande nivån kursen generellt har inga andra krav än att betala för själva kursen. För att få certifierade, måste du ta ett visst antal kurser och passera tillhörande test.

Den HIPAA Sekretess regel verkställas så snart ett klagomål tas emot mot en vårdgivare eller hälso-och sjukvård plan. Först är det klagomål utreds av Byrån för medborgerliga rättigheter, eller OCR. De utför en efterlevnad översyn för att avgöra om det företag som klagomålet riktades mot är i undfallenhet. Om inte, kan ett antal påföljder förekomma. En tung böter döms, med gränsen är $ 50.000 till $ 100.000 beroende på situationen. Om en person medvetet brutit mot HIPAA regeln och lämnar information vård till en annan individ, kan de vara fängelse i upp till fem år. Det är inte värt det att försöka undvika att bli certifierade och riskerar att bryta mot vår regel.

HIPAA mandat säkerhetsstandarder sattes på plats för att skydda en persons medicinsk information, medan samtidigt medger en lämplig nivå för tillträde till dem som behöver det, till exempel vårdgivare och planer. Det är inte ett frivilligt certifieringssystem, men krävs enligt federal lag.