en välförtjänt beröm för samtalshantering leverantör windsor telecom

Windsor Telecom firar sitt 10-årsjubileum med en Investors in People Award.
Den telekommunikation företag, som har kontor i Dorset och Surrey, har fått utmärkelsen för sin allra första försök att uppnå det nationella ackreditering och firade nyligen på Farnham Castle.
• Windsor Telecom är en ledande leverantör av minnesvärda telefonnummer och inkommande lösningar call.
• Windsor Telecom är officiellt Storbritanniens 2: a största leverantörer av 0845-tal.
• Windsor Telecom har snabbt blivit den främsta auktoritet på 03 nummer.
• Windsor Telecom erbjuder skräddarsydda samtal planer och tjänster som ger kunderna otrolig flexibilitet och kontroll över sina inkommande samtal, utan några tekniska kunskaper. Lösningar kommer att öka produktiviteten och stärka konkurrenskraften.
Anne Dolan, folk utvecklaren på Windsor Telecom, sade: “Vi är absolut nöjda med resultatet och det är en tid att fira vår 10: e födelsedag. Vi strävar ständigt efter att skapa en miljö för framgång genom att förbättra vad vi gör och hur vi gör det. Denna utmärkelse visar hur väl vi investerar i våra medarbetare och samtidigt som det gynnar dem och vår verksamhet – det är våra kunder som skördar den ultimata förmåner “.
Verkställande direktör, Neil Sherring, tillade: “Jag är oerhört stolt över att vårt duktiga team har erkänts på detta sätt. Våra medarbetare är vår främsta tillgång och det är väldigt viktigt för oss att alla uppnår sin fulla potential. ”
Investors in People erkänner brittiska företag som strävar efter att förbättra företagets resultat genom god förvaltning och utveckling av personal. Windsor lägger sig fram till den utökade versionen av standarden som innebar att bolaget fick detaljerad feedback på de högre nivåerna i bedömningen.
Investors in People bedömare, kommenterade Joanne Brady: “Jag är glad att Windsor Telecom har uppnått Investors in People. Medverkan av människor i affärsplanering, människors engagemang till framgång för företaget och deras förtroende för styrelseledamöterna och ledningen i företaget, liksom den positiva, stödjande introduktion för nya rekryter, är bara några av de styrkor som identifierades under bedömningen “.
Windsor Telecom grundades 1999 och har över 8500 företagskunder både stora och små. Företaget är officiellt erkänd av Ofcom som den 2: a största leverantör av 0845 tal i Storbritannien och har snabbt blivit den ledande auktoriteten på de nya 03 nummer.
Företaget specialiserar sig också på att ge online-lösningar Samtalshantering att ge organisationer fullständig kontroll och flexibilitet över sina inkommande samtal.