business case förverkligande en praktisk inställning till outsourcing

Outsourcing har i allmänhet varit en besvärlig fråga. Det har gripit rubriker, utlöste hetsiga politiska debatter och har anklagats för kostnadsberäkning amerikaner sina jobb.

Men en sak är säker. Man kan inte önska bort det i dagens scenario. Det finns där, och det kommer att vara runt. Så låt oss ta en ordentlig titt på hur vi kan göra det bästa av det.

Det råder ingen tvekan om outsourcing till BPO (Business Process Outsourcing) företag har sina förtjänster. Men det är inte ett universalmedel för alla sjukdomar, och absolut inte en trollstav för omedelbar lönsamhet. Kom ihåg, när du lämnar över din avgörande bakdelen administration eller kundservice eller redovisning arbete till ett företag utanför landet, måste du vara dubbelt säker BPO företag är pålitliga och kommer faktiskt leverera.

Därför, innan du bestämmer dig för att välja outsourcing, är det viktigt att göra en realistisk bedömning av varför just du vill ha det.

Låt mig uttrycka det enkelt. Vill du lägga ut för att sänka kostnaderna? Eller vill du utnyttja de begåvade och kvalificerad arbetskraft reserver som gäller utanför USA?

Som det första viktiga steget, du måste vara mycket tydliga om målet för outsourcing till ett företag utanför landet. När du är fokuserad på varför du vill lägga ut, kommer du säkert vet vilka företag som bäst uppfyller dina krav.

Nu, det räcker inte att bara söka en BPO företag, lämna över arbetet och luta dig tillbaka twiddling tummarna att den vinst som kommer rullande i. De kommer inte att om du inte hålla en hök öga titta på några viktiga parametrar såsom kvalitetskontroller, upprätthålla leveransplaner och det anti-sociala effekten av tidszoner, särskilt i fall av affärskritiska Managed IT-tjänster.

Så hur upprätthåller en kvalitet och sänka kostnaderna?

Svaret ligger i “business case förverkligande”. Det är en proaktiv, kontinuerlig process som hjälper företag att förstå, mäta och uppnå förutsägbar och hållbar affärsvärde. Det fastställs ramen arbetet att realisera de förväntade fördelarna ur BPO initiativ.

Business case insikten hjälper dig att skarpt fokusera dina BPO initiativ mot fördelar och även gör dem flexibla för alla kurser korrigeringar. Men det kan inte göras i lapptäcke. För att göra det visar bäst resultat, fick dig att integrera den i din BPO initiativet redan från början. Det bör omfatta flera områden och discipliner inom initiativet.

Om integreras ordentligt inom BPO ramen kommer business case förverkligande rädda dig från en “vänta-och-watch” synsätt och ge dig en mer “hands-on” strategi för att övervaka arbetet och resultaten.

Låt mig nu ta dig igenom några av de aspekter av business case insikten som gör att denna metod så framgångsrik.

fokuserad utfall:

Business case insikten kan du definiera fördelarna med en BPO initiativ i fråga om resultaten, därmed sammanhängande åtgärder och värde. Samtidigt utveckla insikten business case, måste du också ge betydelse till utvecklingsländerna aktiviteter, resurser, ansvar och åtgärder som hjälper dig att nå dina riktade förmåner.

Det låter något liknande program management eftersom det garanterar en fri sikt mellan BPO förmåner och organisatoriska imperativ.

proaktiv metod:

Business case förverkligande är i huvudsak ett proaktivt förhållningssätt. Det låter dig förutse de misstag och kryphål och hjälper dig att kontrollera dem innan de kan blåsa upp i en kris. Det hjälper också till att skära ner kostnaderna samt styr risker genom att anställa kontrollpunkter och milstolpar för att säkerställa kvalitet inom givna tidsramar.

För att göra BPO initiativet att ge önskat resultat, bör de viktigaste aktörerna i outsourcing såsom leverantörer, ledning, anställda och kunder ställer sig följande frågor:

Ett. Finns det en känsla av delat ansvar mellan ledningen för outsourcing och dess BPO företag?

2. Är det bara ett Service Level Agreement (SLA) för drift av IT-tjänster eller inte BPO företaget lika värdesätter beroende av kvaliteten på våra tjänster och våra mål mot att ge kundvärde med fortsatt effektivisering?

Tre. Tar vi dem bara som säljare eller se dem som partner? Försöker vi att integrera dem i vår organisationskultur genom att dela affärskritisk kunskap med dem?

Ärliga svar på dessa frågor kommer att hjälpa dig att avgöra om din BPO initiativ kommer att bli en succé eller inte.