anställa en specialiserad medicinsk callcenter istället för en vanlig telefonsvarare

Om du är intresserad av att ge dina patienter med högsta kvalitet som finns och skulle vilja ställa en professionell image för din klinik, är det viktigt att du fundera på vad som händer när du och din personal är inte tillgängliga för området kräver. En medicinsk callcenter tillhandahåller specialiserade tjänster som är tillgängliga dygnet runt om så önskas. Dina patienter kommer att kunna tala med en levande person som helst dag eller natt, som ska ge din klinik den positiva bilden som den behöver för att ligga steget före konkurrenterna.

Ingen kan förutsäga när patienterna kommer att behöva få tag på sin läkare. Även om du inte är tillgängliga för att hjälpa en av dina patienter vid en viss tidpunkt, ett medicinskt call center kommer fältet och direkta samtal ändamålsenligt och effektivt som möjligt. De kommer att kunna triage samtal veta när att vidarebefordra ett samtal till larmtjänster.

Ett växande antal sjukvårdsinrättningar upptäcker ovärderlig natur callcenter som enbart är inriktade på att erbjuda tjänster för medicinska kliniker. En vanlig telefonsvarare kommer att svara på samtal för alla typer av företag. Det är inte en bra idé att blanda samtal om medicinska frågor med samtal rörande bärgningsbil eller tjänster VVS, till exempel. När du hyr en specialiserad medicinsk callcenter, kan du vara säker på att operatörerna endast kommer att svara på medicinsk-relaterade samtal och att de alla har gått igenom en omfattande HIPAA utbildning. HIPAA utbildning säkerställer att operatörerna är medvetna om de lagar som kräver fullständig sekretess för patientinformation, så att din anläggning är att följa lagen.

En annan fördel anlita professionell hjälp av ett medicinskt call center är att det kommer att spara en avsevärd tid och ansträngning. Samtal kommer att dirigeras på det mest skickliga sätt som möjligt. Även när du kommer tillbaka från en semester eller komma tillbaka till kontoret på måndag, kommer du att finna att meddelandena ska sorteras korrekt. På så sätt kommer du inte spendera onödig tid reda ut otaliga meddelanden när du kommer tillbaka. Medan du är borta från jobbet, har du också valet av med dina meddelanden skickas till dig via SMS, e-post, fax, eller någon annan metod du föredrar.

Bekvämligheten och mångsidigheten hos en specialiserad medicinsk telefonsvarare kommer att förenkla processen med att köra din klinik. Dina patienter kommer också att vara nöjd med den nivå av professionalism och omsorg som du erbjuder även när du inte är på jobbet.