en historia av höga klackar

Ursprunget till höga klackar kan dateras tillbaka till många århundraden sedan. De första prekursorer av höga klackar upptäcktes i en grav i gamla Egypten. Skor i tidigare tjänade främst som markörer för kön, klass och ras och så vidare. Efter århundraden utveckling, höga klackar gradvis blivit ett mode. Idag ska vi ta en titt på historien om höga klackar.

Under 1430-talet personer ombads att inte bära chopines (ett slags höga klackar då) i Venedig. Som en sakfråga, attribut uppfinningen av formella höga klackar till en italiensk brud Catherine d’Medici som gifte sig vid 14 till hertigen av Orleans. Hon hade skor med två-tums klackar för att förlänga höga klackar. Och då denna typ av skor var snart infördes i modet bland europeiska aristokratin. Leonardo sades vara uppfinnaren av höga klackar. I slutet av 16-talet, var fashionabla heels populär för båda könen, och en person som var mäktig och rik var ofta kallad “välbärgade”.

I början av 1700-talet, hade Frankrike Kung Louisc intrikata klackar dekorerade med miniatyr stridsscener. Skorna vann namnet “Louise klackar” som var lika hög som fem inches. Kungen påbjöd att endast adeln kunde bära klackar och andras klackar bör sänka än hans egen. Under loppet av århundradet blev klackar högre och smal, vilket kan innebära feminin domstol stil. På detta sätt, tog höga klackar på en förfina, rent aristokratiska och önskvärt utseende.

I slutet av 18-talet, “Louise klackar” försvann med franska revolutionen och Napoleon förvisades höga klackar för att visa jämlikhet. Trakterna var inte längre de symboler för social status och rikedom.

Trend till lägre klackar kom till. På grund av påverkan av rokokostil, blev vackra kostymer folks favoriter. Skorna var oftast gjorda av satin vävda, bomull och vika. Skorna är dekorerade med fina broderier och ädla stenar och även med skor spännen.

År 1860 klackar blev återigen ett mode som resulterade från industriella revolutionen. Många uppfinningar inom industri och teknik gjort stora bidrag till utvecklingen av höga klackar. Symaskinen får större variation i höga klackar. Den blomstrar och blommar i ekonomi och litteratur påskynda mode höga klackar.

I slutet av 19-talet och början av 20-talet, fick kvinnorna komfort ökad uppmärksamhet. Synliga och genomarbetade klackar uppmuntrades att producera. Höga klackar i lägre och bredare består lejonparten av marknaden.

Under de senaste 60 åren, har höga klackar sjunkit in och ut ur mode flera gånger. Under hela 1960-talet och början av 1970, var folk förtjust i att bära lägre klackar och i slutet av 1980 och början av 1990 personer föredrog höga klackar. Formen på fashionabla form har också varierat från block till avsmalning och stilett.

Numera har högklackade skor blivit en av symbolerna för kvinnor. Höga klackar tillverkade av olika material, inklusive satin och fjädrar och så vidare är tillgängliga på marknaden. Höjden av höga klackar kan vara så lite som en tum eller så högt som 12 inches. Iklädd höga klackar kan öka kvinnlighet av kvinnor och kvinnor ser smalare och längre. Strävan efter lycka och skönhet resulterar i den snabba tillväxten av höga klackar idag.