kundservice följebrev

En av de största klagomålen inom kundservice industrin, är bristen på verkliga människor. När en person ringer till ett företag för kundservice, är de i allmänhet möts med förinspelad text ber dem att trycka på sifferknapp användarfrågor eller säga nyckelord för att navigera genom menyn. Medan detta system är enkelt, ibland allt man vill göra är att prata med en person. Med detta i åtanke, varför skulle man använde ett standardprov kundbrev tjänsten luckan när du söker jobb? Korrelationen mellan människors frustration med automatiserade system och den traditionella, tråkiga brev är en i samma. Personlighet sökanden är inte mer visas än datorröst i andra änden av telefonen.

Att vara i kundservice handlar om att räkna ut en kunds behov och möta dessa behov på bästa möjliga sätt. Ansökan om kundservice jobb har exakt samma process. En sökande har att bedöma vad ett företag är ute efter, och sedan skriva ett personligt brev som uttrycker varför de är den personen att hjälpa till att fylla det tomrum eller ge fördelar för företaget. En kundservice följebrev måste tydligt ange till kunden, eller rekryteraren i detta fall, varför man är perfekt för jobbet till hands. Poängen är att visa de färdigheter en arbetsgivare söker istället för att bara upprepa samma omständigheter som läggs ut i ett CV. Om man är en charmig person som älskar att engagera kunder och få dem gå därifrån leende, kontrollera att egenskapen visas i följebrevet. Om man har den kompetens för medling och problemlösning, se till att inkludera information om den förmågan.

Den viktigaste faktorn är att göra arbetet, och gör ett åtagande att göra kundservicen följebrev hoppa ut på rekryteraren. En personlighet bör vara så tydligt i följebrevet som sina färdigheter i sin CV. Det kan även vara en bra idé att inkludera personlig information i ett följebrev. Till exempel, diskuterar hur man blev intresserad av kundservice eller hur de hanterade en av de svårare relaterade kundservice instanser i deras karriär. Dessa typer av frågor är alltid bett i en kundtjänst intervju, så varför inte använda anekdoter i följebrevet och slå två flugor i en smäll?

Ett följebrev används för att hjälpa en rekryteraren sålla ut några kandidater som inte kan ta sitt jobb på allvar. Om en rekryteraren ser samma gamla dag följebrev ut och dag in, utan någon ansträngning tas i det hela, är vad det säger om människorna bakom jobbet? Den mest bombsäkert sätt att landa en intervju är att skapa ett personligt brev som uttryckte personlighet, humor, entusiasm och tydlig kommunikation. När alla dessa delar läggs, glöm inte att komma rakt vår och be om en intervju. Ja, det är korrekt, be om en intervju.

Att be om en intervju visar självförtroende och beslutsamhet. Det är inte längre en sak av konsekvens. Också vara säker på följebrevet innehåller en uppföljande uttalandet. Låt rekryteraren vet att förvänta sig ett samtal senare i veckan för att säkerställa en ansökan mottogs. Det visar också en positiv egenskap för arbetsgivaren, att man är en självgående och är entusiastisk för att börja en karriär inom kundservice!

Ett annat bra tips är att göra en del forskning om företaget innan du ansöker. Ta reda på namnet på rekryteraren så att man kan ta itu med sina personliga brev direkt till denna person. En generisk “Dear Sir / Madam” är precis lika tråkigt som alla vanliga brev. Genom att ta detta extra steg, är det följebrev kommer att sticka ut ännu mer från resten och se till att man minns när det blir dags för intervjuer. Det kommer också att skapa en känsla av samhörighet med arbetsgivaren som ska göra det lättare för dem att känna sig bekväma och öppna upp under anställningsprocessen. Alla vill en trevlig arbetsmiljö, och om ett följebrev förmedlar personlighetstyp av en varm, vänlig person då personlig redan har en böka lag.