Fördelarna med ett nytt centralt värmesystem

Att köpa ett nytt centralt värmesystem är inte en av de saker som folk önskar att göra regelbundet. Att köpa en ny bil kan förekomma en gång i varje tre till fem år. Med den snabba utvecklingen av teknik, kommer en ny dator uppgraderas minst varje år. Men inte i fallet med centralvärme, som normalt håller minst 10 år utan att behöva repareras eller åtminstone reparerade en av de viktiga delarna. Det första som ska ersättas, om det finns någon vore pannan. Men de rör, tankar och radiatorer stanna längre. Det är därför vanligt upplevelse för en familj som bor i samma hus under en period av femtio år att få sina värmesystem förändrats endast två gånger.

Rapporter om webbplatser konsumentrådgivning är fulla av berättelser från Forum bidragsgivare gamla modellen pannor fortfarande pågår efter femton, tjugo, och till och med tjugofem år. Men dessa gamla pannor är visst inte fungera så effektivt som de borde vara. British Gas är Europas ledande installatör av centralvärme, och deras hemsida med rätta påpekat att gamla pannor leda till högre gas räkningar, med så mycket som 30% av en pannor effektiviteten går förlorad över tiden. Så för varje £ 1 spenderas på gas, 30p av det försvinner till ineffektivitet. Så ersätter ett gammalt system med en ny man är säker på att minska energikostnader.

De miljöhänsyn av gamla centralvärmesystem är också en bra anledning att investera i en ny. Så använder exemplet ovan, inte bara är systemet slösa 30p i varje £ 1 spenderas på gas, men det skapar också 30% mer koldioxid än det behöver. När hotet om klimatförändringar är så stark, och i en värld där människor är varje dag att inse att vi inte kan fortsätta att slösa energi som vi har gjort i så många år, är 30% avfall för stor siffra för att motivera. Till dessa siffror är ytterligare skäl för avfall, såsom avsaknad av kontroll som gamla centralvärmesystem har. Med en nyare modell, kan värmen riktas dit där den behövs utan att slösa det på områden som inte behöver det.

Den andra stora fördelen är en av tillförsikt. Nya pannor kommer med garantier för delar och arbete, vilket innebär att om pannan går sönder blir det ingen kostnad för ägaren. När ur garantin, delar till nyare modeller är också billigare än delar till äldre som inte får tillverkas längre.