bygga kundlojalitet genom att använda-principen i 3 CS-_

Att utveckla kundlojalitet är lätt om du använder den “Principen om 3 Cs”.

“Ständig kundkontakt”.

Du måste hitta sätt att ständigt hålla kontakt med dina kunder och klienter. Innan du säljer dem dina produkter eller tjänster, och även efter försäljningen har skett. Ständigt. Kontinuerligt. Upprepade gånger. Även i en lågkonjunktur. Därför, när du gör det kommer dina kunder och klienter att bli mer lojala mot ditt företag.

Och hålla kommer tillbaka.

Men, låter denna process av ständig kontakt som det kommer att ta lite tid?

Ja, det gör det ta tid. Och uthållighet.

Men med konsekvent ansträngning och tålamod, kommer du att se dina kunder och klienter återvänder tillbaka till ditt företag många fler gånger än någonsin tidigare!

Äntligen! Tänk på det. Inget mer “one-timers”.

varför?

På grund av att ha kontakt med dina kunder och klienter före och efter en försäljning, kommer de att börja lita på ditt företag, och viktigast av allt … DU!

Konstant kundkontakt hjälper dig att utveckla trovärdighet och tillförlitlighet.

Dina kunder lär sig snart att du står bakom kvaliteten på dina produkter och tjänster. Din kontinuerlig kontakt med dina kunder och klienter är också ett sätt att du se till att de är nöjda med dina produkter och tjänster när de har köpt. Viktigast hjälper ständig kundkontakt du utvecklar en “relation” med dina kunder och klienter. En pågående. De kommer att se dig som sin betrodda rådgivare eller förtrogna.

När du når den punkten med dina kunder och klienter, är att när du ser att de verkligen börjar komma tillbaka för mer, och även hänvisa sin familj och vänner till dig! Customer Loyalty kommer att växa. Och det är ett bra sätt att slå lågkonjunkturen!

När ditt företag börjar växa, måste en strategisk fokusering på kundlojalitet blivit ett primärt mål. Det är en pågående process. Och det är viktigt om du vill fortsätta att växa och tjäna pengar. Minns denna ofta upprepade marknadsföring maxim:

“Det kostar 3 gånger så mycket att skaffa en ny kund,
än det gör för att sälja till en befintlig. ”

För att komma igång att använda den “Principen om 3 Cs” … Constant Kundkontakt, följ dessa första 3 av 9 enkla steg för att bygga kundlojalitet.

steg 1: använd ditt sätt.

Designa ett “protokoll Kundservice ™” som är noggrant utformad för att kontinuerligt visa dina kunder och klienter att du uppskattar dem och deras verksamhet. Du designar en sådan “Protocol Kundtjänst” i din unika “Affärssystem Operativsystem”.

Nu, vad jag menar med en “Business Operating System ™”?

Ett “Business Operating System ™” är en formaliserad metod och sätt att utföra vissa rutinmässiga funktioner och rutiner i din verksamhet …, ett “system för drift.”

Dessa rutinmässiga funktioner och metoder kan förekomma varje timme, dag, vecka, och även månadsvis i ditt företag. Dina “Business Operativsystem” har dessa rutinmässiga funktioner och rutiner nedskrivna och beskrivs i detalj för all din personal att enkelt läsa och följa. De funktioner och rutiner sedan pre-planerad att äga rum på strategiskt bestämda intervaller.

Upprepas om och om igen, och du snart se en dramatisk ökning i din Customer Loyalty … och detta kan alla göras med din personal om de är konstruerade på rätt sätt … även utan din “hands-on” inblandning i rutin och process!

En viktig aspekt av din “Business Operating System ™” måste vara att se till att din pre-etablerade “Kundservice Protocol ™” fungerar exakt på det sätt som du beskrev, vid den tid som du planerat, och för specifika kunder och klienter du riktar.

Nu, vad jag menar med en “Kundtjänst Protocol ™”?

Det är ett “modus operandi” …

En “Kundservice Protocol” är ett etablerat förfarande, ett “modus operandi” … en metod för att göra affärer och behandla dina kunder och klienter på bästa möjliga sätt. Din “Kundservice Protocol” innehåller särskilda åtgärder din personal tar mot dina riktade kunder och klienter. Dessa åtgärder är noggrant utformade för att visa företagets fortsatta engagemang för kundservice, samt att specifikt skapa en ökad kundlojalitet.

6 exempel på “Protokoll Kundtjänst ™” som enkelt kan integreras som rutinmässiga procedurer i din “Business Operativsystem ™” är:

Ett. Skicka personligt tackkort till dina kunder och klienter när de gör affärer med dig.

2. Periodvis ber om kundens eget visitkort (om du vet att de äger ett företag) för din egen potential remiss av verksamhet till dem. Du måste hålla denna Busines informationen i en databas tillsammans med den kundens annan identifierande information.

Tre. Skicka ut en enkät kort med enkla svar för dina kunder att bocka av. Undersökningen bör begära yttranden från dina kunder i olika frågor, såsom produktkvalitet, relationer till anställda, professionella tjänster, och även idéer till förbättringar av din verksamhet. Bifoga ett adresserat och frankerat svarskuvert.

4. Skicka dina kunder en “uppskattning” token gåva eller rabatt för framtida produkter eller tjänster, med en enkel anteckning fäst det igen tack dem för deras lojalitet till ditt företag.

Fem. Fråga dina kunder för specifik feedback på ett sätt som de skulle vilja se din verksamhet förbättras … att producera bättre produkter för dem … att serva dem ännu bättre.

6. En ytterligare måste-ha evenemang skrivit in någon Kundtjänst Protocol ™ är ett samordnat system eller metod som du har upprättat i förväg, för att ringa tillbaka, eller kontakta via utskick, några kunder eller klienter som har köpt varor eller tjänster från dig. Du ringer för att de var nöjda med dina produkter och tjänster.

Varför gå till allt detta “problem” för dina kunder och klienter?

Eftersom det visar dina kunder och klienter som du verkligen bryr dig om huruvida dina produkter eller tjänster gynnat dem.

“Gå den extra milen” för dina kunder och klienter.

Det är också en tydlig markering till dina kunder som du kommer att “gå den extra milen” för dem.

Hur kan du göra detta utan ansträngning? Och utan att känna att du lägger till en annan uppgift till, redan lång, daglig lista med att-göra?

Återigen, designa din “Protocol Kundtjänst” i din “Business Operating System ™” är nyckeln.

Konto för denna information. Utveckla dessa rutiner som fungerar inom din “Business operativsystem” för uppgiften.

En databas program eller någon annan metod för att få och lagra dina kunders namn, adresser, telefonnummer och annan relevant information (t.ex. om de också äger ett företag) kan ställas in för ett relativt lågt pris och en rimlig investering på tid. En sådan kund och klient databas bör inrättas för att skapa e-postlistor och även pre-designade och anpassade kundkontakter brev som vi diskuterade ovan.

Upprätta en procedur eller rutin i ditt unikt anpassade “Business Operating System ™” att ringa kunden tillbaka strax efter en försäljning av din produkt eller tjänst har ägt rum, eller till ett rimligt intervall om de köpte en rad tjänster från dig.

Men, tänk om något gick fel med försäljningen?

Om något i köp eller försäljning inte var rätt i kundens ögon, bör du göra allt som står i din makt för att rätta till problemet först. Dina kunder och klienter kommer att uppskatta det. Customer Loyalty för ditt företag kommer att bygga.

Sedan en annan stor kundlojalitet byggnad initiativ är att ta deras namn och adress anges och skicka dem en kupong för en fri eller rabatterad framtida produkt eller tjänst nästa gång de kommer in till ditt företag. Detta visar återigen dina kunder och klienter att du uppskattar deras verksamhet och vill att de ska känna sig nöjd att du har gjort allt du kan rimligen göra för dem. Att du har gått den extra milen för dem. Även i tider av problem.

När de inser din uppriktighet och engagemang för deras belåtenhet, kommer dina kunder och klienter känner sig ännu mer lojal mot ditt företag. De ska komma tillbaka, och troligen hänvisa andra också!

Som en positiv bieffekt, kommer dina kunder och klienter att känna att du verkligen brydde sig om att göra dem att känna sig glad över att ha gjort affärer med dig. De kommer att känna positivt om ditt företag. Dessutom, den mänskliga naturen som den är, kommer de att berätta otvivelaktigt sin familj, vänner och kollegor om denna positiva upplevelse med ditt företag, även om det första intrycket inte kan ha varit ett gynnsamt.

Okej, men det låter som det kommer att kräva en viss ansträngning.

Varför det, om ingen annan kommer till besvär?

Det är precis därför du borde. Eftersom de flesta av dina konkurrenter inte kommer att bry sig om att ens tacka eller visa uppskattning till sina kunder och klienter.

Men, kommer du. Din “gå den extra milen” kommer att bli en del av din unika säljargument. Dina kunder och klienter kommer att älska det … kommer att uppskatta det … och kommer tillbaka för mer av det!

steg 2. berätta för dem du bryr dig:

Låt kunder och klienter vet att du bryr dig om dem.

Hur? Ett enkelt sätt är att skicka ut en gång i veckan utskick. Detta utskick ska igen, strategiskt innehålla:

* De senaste nyheterna relaterade till kundens behov och önskemål.

* Personal höjdpunkter som visar din pågående intresse för att förbättra service till dina kunder.

* Intressanta tid-bitar av information som din kund kommer att vara intresserad

* Dagens kommande produkter eller tjänster som dina kunder kan dra nytta av.

* Alla andra potentiellt användbart kundinformation eller nyheter.

Det viktigaste här är att se till att din kund kan tydligt se hur utskicket information från ditt företag gynnar dem.

En annan högkvalitativ affärsidé för detta utskick pjäs är att inkludera information om ett “Sale of the Week”, eller kanske till och med en “Månadens produkt”, och speciellt rabatterade priser för dem … dina riktade kunder och klienter.

Du kan även ge nyttig och praktisk information som dina kunder och klienter kanske vill hålla runt, eller säga, hänga upp på deras kylskåp. Säkerhetstips. Ett recept. Något personligt, praktiskt och användbart som kan gynna dem. Och påminna dem om dig.

Oavsett sådan information som du ger, kom ihåg att det grundläggande syftet bakom ett utskick är att visa dina kunder och klienter att det är du, och ditt företag som bryr sig om dem, deras behov och önskemål.

När dina kunder och klienter se detta om och om igen, och känna det, kommer de att vilja komma tillbaka för lite mer av dig och ditt företag!

steg 3: att göra det elektroniskt.

Tänk på din e-post som ett pressmeddelande som du skickar till dina kunder och klienter.

Som en del av din “Business Operating System ™”, bör du ge dina kunder och klienter med regelbundna uppdateringar om dina reasakkunniga och rabatter produkt via e-post. Gör detta vid minst en gång per månad.

Använda “Principen om 3 Cs”, din “Constant Kundkontakt” rutin kommer att tjäna för att bädda in ditt företags namn i medvetandet hos dina kunder när de tycker om en produkt eller tjänst ditt företag tillhandahåller.

I marknadsföring, är denna princip mer tekniskt kallas “branding”. Anställa “Principen om 3 Cs” i din “Business operativsystem” är på så sätt hjälpa dig att bygga ett varumärke för ditt företag … en som dina kunder vill ha. Och det är också att hjälpa dig att placera ditt företag i din målgrupp. Du förstår, ju mer du använder den “Principen om 3 Cs”, desto mer att ditt företag blir “placerad” som först i medvetandet hos din målgrupp kunder och klienter.

Så anställa “Principen om 3 Cs”. Konstant Kundkontakt.

Designa ett “protokoll kundtjänst”, inom din “Business Operating System”, som noggrant och strategiskt innefattar “Principen om 3 Cs” i din rutin “kundkontakter” funktioner och åtgärder. Det kommer att gå en lång väg mot att bygga kundlojalitet för ditt företag.

Och med kundlojalitet som ditt mål, kommer ditt företag att växa och tjäna mer vinst i processen! Även i tider av ekonomisk nedgång eller recession!