kunder som rave om dig och din tjänst

Enligt kundservice studier efter marknadsföring experter i världen, här är följande egenskaper, som måste vara närvarande i ditt liv och ditt företag för att utveckla raving fan kunder som inte bara nöjd men helt lojal mot dig i det långa loppet.

Ett. Folk vill att du ska visa ett intresse för deras liv.
Du inte bara veta om deras verksamhet, vet du om deras familjer, fritidsintressen de tycker, och deras livserfarenheter. Du vet när de har haft en vinst eller en wow i sin verksamhet, födelsen av ett nytt barn, eller en milstolpe firande runt hörnet.

2. Folk vill att du ska vara snabb!
Folk vill ha sina produkter och tjänster i går, inte i morgon eller 3 – 4 dagar på vägen. I dagens snabbt tempo världen, om du tar mer än 24 timmar att svara på en förfrågan från en kund, det är ett mycket troligt chans att han / hon kommer att hitta någon annan att ta din plats. Dessa är inte längre de dagar Pony Express. Dessa är de dagar av natten tjänst från Fed Ex, Palm Pilots som kräver personliga meddelandesystem, höghastighetsinternet anslutningar och fax galore. Var snabb och vara energisk, eller du kommer att hamna på efterkälken i ett nafs.

Tre. Folk vill att du ska vara väldigt tillgänglig.
Folk är trötta på automatiskt meddelande maskiner eller orden “Tryck 1 för Bob Smith, tryck 2 för kundservice, tryck 3 om du talar spanska … tryck på 4 om du vill anlita ett annat företag!” Det finns mycket lite ursäkt för att inte vara tillgängliga . Ge dina kunder med ditt företag per telefon, mobiltelefon, fax, e-postadress, och din fysiska postadress. Om du bor ensam, träna i ditt hem och inte vill dela din adress hemmakontor, sedan få en PO Box. Dina kunder vill veta att de kan nå dig när det finns ett problem eller en oro för sin produkt eller tjänst.

4. Folk vill ha en vänlig röst och ett varmt leende.
Den första regeln för kundtjänst när du träffar någon person eller när du svarar i telefonen är att flina från öra till öra. Om du inte ler, kommer detta att stöta över telefon och kommer definitivt att synas och märkas i den offentliga, så sätt igång att vara glad när du är ute och när du ägnar dig åt ett telefonsamtal. Om du har ett virtuellt företag, sätta en rolig bild eller en 5 x 7 kort på skrivbordet som säger, “Smile … Idag är en stor dag.”

Fem. Folk skulle hellre du under löfte och över leverera.
Kunderna glömmer aldrig ett misstag eller din försena deras produkt eller tjänst. Om du lovar något på fredag, och du levererar det nästa tisdag, kommer de att berätta för världen om du … i omvänd remiss. De kommer att berätta hela staden som du var sent, och det kommer inte vara en sak du kan göra för att vända den negativa publiciteten kring din försening. Gör inte löften som du inte kan uppfylla. Låt kunden vet att du kommer att få dem deras produkt eller tjänst utöver den tid som du vet att du faktiskt kan få det att hända. När de får det tidigt, kommer de att bli glatt överraskad, och kommer att berätta för världen hur underbart och snabb du är!

6. Folk vill att du ska hjälpa dem … de vill inte att säljas.
Hey folks … folk gillar inte påträngande människor. Ditt jobb som företagare är att fortsätta att öka värdet på livet för dina kunder utan att trycka en ny produkt, tjänst eller extra avgift på dem innan de är redo. Summan av kardemumman: Var inte en påträngande pest! Det kommer att driva folk borta i ett pulsslag.

7. Folk vill höra dig säga, “Ja, kan jag göra det.”
Folk vill inte höra dumma ursäkter. Kunder och klienter idag är smarta och kunniga, och när de ringer för att få hjälp, är det sista de vill höra:
“Det är inte mitt jobb.”
“Jag kan inte svara på det, eftersom jag inte vet svaret.”
“Kan jag sätta dig i kö?”
“Min policy inte tillåter det.”
“Jag är ledsen … det är det bästa jag kan göra. Jag är bara människa. ”
Och frustrationen börjar bygga.
Folk vill inte höra dina problem. De vill att deras problem fast. Det finns alltid någon form av lösning, även om du inte kan åtgärda problemet! Du kommer att vinna poäng för evigt med kommentarer som:
“Du har helt rätt. Jag kommer att få svar på ditt problem i slutet av dagen. ”
“Jag tackar dig för din oro. Jag kommer att integrera din idé som ett sätt så att det fungerar för oss alla. ”
“Det här är Sally Jones. Hur kan jag hjälpa dig? ”
“Jag ger inte denna tjänst, men jag har 15 personer i mitt team som jobbar med det. Får jag hänvisa dig till någon av dessa män eller kvinnor? ”

8. Folk vill veta att du är välutbildad.
Vill du fortsätta din träning? Vill du arbeta med en coach? Om inte, kommer dina kunder vet att det i ett pulsslag. Dina kunder vill veta att du är i framkant och att du ständigt ägnas åt den högsta nivån av lärande och utbildning görs tillgänglig. Till att börja med, få den utbildning … integrera fortbildning månad, låt dina kunder vet vad du lär dig. Du kan visa dina kunder hur du fortsätta din träning genom månatliga meddelanden i ditt nyhetsbrev, e-postmeddelanden om ditt schema, och genom att blogga.

9. Folk vill att du ska släppa “nit plocka.”
Om du laddar Nickels och Dimes för tillval såsom ytterligare tio minuter på telefonen eller för varje dokument du skickar en klient, kommer du ses som “billig”, och detta kommer att lämna en dålig smak i munnen av dina kunder . Kom ihåg … de nickel och dime kostnader kan tillföra värde till livet för dina kunder och skapar promenader skyltar för ditt företag.

10. Folk vill höra de magiska orden “tack.”
Detta är musik till en kunds öron. Säg det med uppriktighet, och säg det ofta. Dina kunder så att du kan äga och driva och företag och tjäna pengar på att göra det, så tacka dem om och om igen för vad de lägger till i ditt liv.

Copyright 2004 alicia smed