hur data mining kan hjälpa kundvård eller CRM

Customer Relationship Management (CRM) är kritisk aktivitet interaktioner improvisera kund medan samtidigt gör interaktioner mer godo genom individualisering. Data mining använder olika dataanalys och metoder modellering för att påvisa specifika mönster och relationer i data. Detta hjälper till att förstå vad kunden vill ha och prognoser vad de ska göra.

Använda Data mining kan du ta reda på rätt förutsättningar och erbjuda dem rätt produkter. Detta resulterar i förbättrade intäkter eftersom du kan svara på varje kund på bästa sätt använda färre resurser.

Grundläggande processen för CRM data mining inkluderar:
Ett. Definiera affärsidé
2. Construct marknadsföring databas
Tre. analysera data
4. Visualisera en modell
Fem. utforska modell
6. Konfigurera modell & start övervakning

Låt mig förklara ovanstående stegen i detalj.

Definiera verksamheten målet:
Varje CRM-processen har en eller flera affärsidé som du behöver för att bygga lämplig modell. Denna modell varierar beroende på din specifika mål. Den mer precisa ditt uttalande för att definiera problemet är desto mer framgångsrik är ditt CRM-projekt.

Konstruera en marknadsföring databas:
Detta steg innebär skapandet av konstruktiv marknadsföring databas eftersom dina operativa uppgifterna ofta inte innehåller information i form du vill ha den. Det första steget i att bygga din databas är att städa upp det så att du kan bygga rena modeller med korrekta uppgifter.

De uppgifter du behöver kan vara spridda över olika databaser såsom kundregister, fungerande databas och försäljning databaser. Detta innebär att du måste integrera data i en enda marknadsföring databas. Felaktigt avstämda uppgifter är en viktig källa för kvalitetsfrågor.

Analysera data:
Före bygga en riktig prediktiv modell, måste du analysera dina data. Samla en mängd numeriska sammanfattningar (såsom medelvärden, standardavvikelser osv). Du kanske vill skapa ett tvärsnitt av flerdimensionella data såsom pivottabeller.

Plotta och visualiseringsverktyg är en viktig hjälp i dataanalys. Datavisualisering oftast ger bättre insikt som leder till innovativa idéer och framgång.

Om du har några frågor om Data Mining eller Data gruvapplikationer CRM, är du välkommen att kontakta oss. Vi skulle vara glada att svara på alla dina frågor i detalj.