ljusa ekonomiska utsikterna för 2011

Business process outsourcing (BPO) och informationsteknik (IT) industrier som call centers, liksom turismen, ses i en projektion av National Economic and Development Authority, som fortsätter att erbjuda ljusa ekonomiska utsikterna för den nationella ekonomin under år 2011, särskilt i jobbet generation och i arbetet med att bredda privata tjänster.

Den miljard dollar callcenter företag varje år ger jobb till miljontals nyutexaminerade och arbetslösa. Tillsammans med de utomeuropeiska filippinska arbetare (OFWs) penningförsändelser, som ofta nämns som en faktor som håller ekonomin flytande, skona det från nedgången effekterna av den globala recessionen.

Det finns 788 callcenter i 20 viktiga platser i landet, däribland Muslimska Mindanao, sysselsätter 350.000 unga filippinare i år, upp från 300.000 i 2009. Filippinerna, tillsammans med Indien, har en stor del av den globala marknaden för outsourcing, beror till stor del på kunskaper i engelska för filippiner. Således, i flera år nu, har landet blivit ett nav där västerländska företag inrätta call centers och programvara butiker utveckling för att sänka kostnaderna. Landets callcenter idag räknas bland sina multinationella kundkrets jätte från USA, Europa, Mellanöstern och Asien. Även medicinska transkriptioner från läkemedelsföretagen att outsourca från landet.

Unga filippiner föredrar att starta sin karriär i callcenter verksamhet. Bortsett från detta, är intensiv träning för att förbättra engelska kunskaper också en stor oro för agenter call center samt utrusta dem med disciplin, självkänsla, och “corporate attityd” för att överleva i en företagsmiljö. Utbildningen kan vara svårt i början, men arbetarna få reda på att det är allt värt det eftersom jobbet ökar deras självförtroende och kommunikationsförmåga.

Regeringen stöder utvecklingen inom BPO och turism i år, med fler infrastrukturer som flygplatser och järnvägar är tänkt att uppgraderas, enligt offentlig-privata partnerskap program, för att locka fler besökare och investerare, samt ge fler arbetstillfällen för filippiner .

På grund av sin världsklass faciliteter och tjänster i landet är fortfarande en favorit destination – bra hotell, fina restauranger, vackra stränder och resorts, moderna shoppingcenter och kommunikationstjänster, effektiv evenemang och arrangörer utställning och professionella researrangörer – men ännu viktigare, värme och gästfrihet av filippiner.