gujarati makars seder och traditioner Gujarati äktenskap & viva tjänsten

Att prata om Indien och indiska bröllop, alla hamnar vi inbillar ett traditionellt och kulturellt bröllop vilket är högt med modern vågor och ändå så mycket bunden till rötterna. Och hur kan vi glömma att tala om Gujarati bröllopet när det kommer till traditioner och kultur. Precis som andra indiska bröllop är gujarati bröllopet också en mycket rituell koncept. Den Gujarati föräldrar leta efter en match för sina barn från samma gemenskap. Och Gujarati s tror starkt att pojken och flickan ska se varandra innan det fastställs upp förslaget. Den Gujarati bröllop börjar med bön och glädjande Lord Ganesha. Den följs sedan av mehndi, sangeet Mehfil och allmän glädje.

Den sari är den traditionella klänningen som bruden bär en Gujarati bröllop. Och brudgummen bär en Kurta och dhoti.
Talar om pre bröllop seder, är ghari puja den viktigaste religiösa sed som utförs vid respektive hus till paret. Bönerna utförs av prästen. Han använder ris, kokos, korn vete, olja, betelnötter nötter, gurkmeja och andra kryddor.

Sangeet Mehfil är en musikalisk fest som äger rum i bröllopet. Professionella sångare och orkester kallas för skull underhållning av gäster och baratis. Bröllopet börjar med brudgummens ankomst. Han välkomnas av sin svärmor med en aarti. Efter aarti varmala utförs. Och slutligen brudens far utför Kanyadaan, följt av mangal pheras runt den heliga elden. De tar sju cirklar enligt hinduiska seder. Bruden är välkommet i brudgummens familj. Det är en mycket märklig sed som utförs vid brudgummens hus efter äktenskapet som kallas aeki-beki. Detta är en sed att se vem som blir härskare av huset. Och slutligen blivit en viktig del av sin nya familj.

om viva tjänsten: viva premium, viva nätet, viva klassificeras, viva notering, viva bibliotek, viva annonser, viva anslutning