varumärkeshantering

Brand management

introduktion

Brand management är tillämpningen av tekniker för marknadsföring till en specifik produkt, produktlinje eller produkt. Det syftar till att öka produktens upplevda värde till kunden och därmed öka varumärkets franchise och varumärkesvärde. Värdet av varumärket bestäms av den vinst som uppkommer för tillverkaren. Detta kan bero på en kombination av ökad försäljning och ökad pris, och / eller minskade kostnader för sålda varor och / eller minskad eller effektivare marknadsföring investering.
Ett varumärke är ett namn, term, tecken, symbol, eller design, vilken syftar till att identifiera de varor eller tjänster från en säljare eller grupp av säljare och att skilja dem från konkurrenternas.

Varumärke
Ett bra varumärke är en av de starkaste krafterna inom branding marknadsföring och reklam. Det är på samma gång historien om vad som gör dig annorlunda än dina konkurrenter och känslomässiga jerk som ansluter dig med din publik, Äîall i ett eller ett par ord. Konsumenterna betalar ett högre pris för märkesvaror än för produkter som inte bär en etablerad ljud varumärke name.The av det talade namnet, oavsett vad det innebär, är en stor fråga för varumärken. En lätt att förstå
uttal översätter mellan språk och är mer benägna att bli ihågkommen.
Det införs och kännetecknar ett företag till sina kunder och till allmänheten i stort. Det hjälper också differentiera ett företag, AOS erbjudanden från tävlingarna. Som ett registrerat varumärke, kommer ett stort varumärke gör dessa typer av intryck en officiell del av ett företag med verkligt värde på en balansräkning.

Brand-name kvalitet
Brand-name kvalitetssäkring är särskilt viktigt när konsumenterna saknar fullständig information om produkternas kvalitet vid köptillfället Dessutom, desto större värde på ett bolag, aos varumärke, desto mer sannolikt att bolaget är att ta kvalitetskontroll försiktighetsåtgärder. För att skydda sitt varumärke, kommer ett företag vill se till sina konsumenter är nöjda. En konsument som betalar ett högt pris för en märkes produkt betalar för försäkran om ökad kvalitet. När företagen inte tjänar ett stort prispåslag på sina produkter, den potentiella sanktionera företag möter för dålig kvalitetskontroll är mycket lägre än den ekonomiska kostnaden bärs av namn företag.
varumärkesutveckling – livsnerven i verksamheten
Det finns tusentals produkter och tjänster där ute, men inte många märken. Varumärken återvänder generellt bättre resultat eftersom de är mindre känsliga för underprissättning. De uppnår en nivå av medvetenhet och kundlojalitet genom att bygga en uppsättning av känslomässiga kopplingar i konsumenter, AO sinne.

varumärkeskapital
Brand equity fungerar som en bro mellan vad som hände med varumärket i det förflutna och vad som ska hända med varumärket i framtiden. “1” Brand equity avser det faktum att olika avgöranden från marknadsföring av en produkt eller tjänst på grund av dess varumärke eller något annat märke element som om samma produkt eller tjänst inte har detta märke identifiering.

positivt eget kapital
En intressant fråga uppkommer-kan varumärken ha negativ varumärkeskapital? Ur ett perspektiv kan varumärkeskapital inte vara negativt. Positiv varumärkesvärde skapas genom effektiv marknadsföring även via reklam, PR och marknadsföring. Ett andra perspektiv är att negativt eget kapital kan existera. Titta på en politisk “varumärke” exempel kan den “demokraten” varumärke vara negativ till en republikan, och vice versa.
Ju större ett företag varumärkeskapital, desto större är sannolikheten att företaget kommer att använda en strategi familj branding snarare än en individ varumärkesstrategi. Detta beror på att familjen branding tillåter dem att utnyttja det egna kapitalet ackumuleras i kärnan varumärket. Aspekter av varumärkeskapital innefattar: varumärkeslojalitet, medvetenhet, association, och uppfattning av kvalitet.
Ett varumärke är AOS eget kapital utgörs av dess lojalitet ränta och dess relativa pris.
Relativ priset återspeglar det upplevda värdet av ett varumärke. Genom att använda relativa priset i beräkningen av varumärke, introducerar vi den del av upplevt värde för pengarna. Lojalitet ränta definieras som den procent av kategorin köp av varumärket genom att människor som köper varumärket.
Till dess köpare, är ett varumärke ett löfte Dess värde för konsumenterna är att det minskar risken, sparar tid och ger trygghet. Förutsägbara resultat är löftet om ett varumärke. Så länge som en produkt eller tjänst uppfyller en kund, AOS förväntningar med inga oväntade negativa resultat, är en köpare kommer sannolikt att fortsätta att köpa varumärket. Det är kundorienterad definition av ett varumärke som är kärnan i begreppet varumärkeskapital.
Varumärkeskapital existerar inte i naturen, som ska analyseras som guldmalm i berg. Dess mått beror på hur du definierar det. Brand equity är ett begrepp. Det existerar inte i naturen på det sätt att den specifika vikten hos element existerar som en fysisk enhet. Det kan inte analyseras som guldhalten i ett stycke malm. De som hävdar att varumärkeskapital kan inte mätas missar det väsentliga. Dess beroende av hur den definieras. Denna definition måste ha pragmatiska värde till en marknadsförare av konsumtionsvaror eller tjänster. Det bör bidra till att förbättra marknadsföringen och effektivitet genom att tillhandahålla en måttstock med vilken att utvärdera dessa saker. Dessutom bör definitionen återspegla den roll varumärket i dynamiken i konsumenternas val i en konkurrensutsatt miljö.