jämföra olika konsolidering skolan lån

När du letar efter en skola lån konsolidering för att kombinera dina många studielån till en betalning, det finns en massa regler som du måste följa, särskilt om dina lån är federala lån. Vi presenterar här några av dessa regler för att hjälpa dig att navigera i skolan labyrint lån konsolidering.

Det finns två olika skolor lån konsolidering program, nämligen den federala Familj Education lån (FFEL) och den direkta Consolidation låneprogram. Det är viktigt att veta skillnaden mellan de två. Först någon skola lån konsolidering som du vill tillsammans måste accepteras av Direct konsolideringslånet Program. Federala Familj Education lån långivare kan acceptera alla berättigade lån för FFEL konsolidering, men vissa långivare kan inte omfatta icke-FFEL lån i skolan lån konsolidering. Men om ett lån inte accepteras i den federala Familj Education lån konsolidering program, kanske långivare som erbjuder alternativa skolprogram lån konsolidering för dessa skulder.

Skolan lån konsolidering långivare enligt den federala Familj Education lån program måste erbjuda flera återbetalning program. Dessa inkluderar den standard återbetalning plan, den graderade avbetalningsplan, en förlängd amorteringsplan, och en inkomst-känslig återbetalningsplan. Tänk på att även om dessa fyra avbetalningsplaner erbjuds av alla FFEL långivare, kan de faktiska detaljerna i återbetalning variera. Till exempel tar det inkomstrelaterade känsliga återbetalningsplan låntagarens inkomst och totala skuld belastning beaktas.

Med Direct lån Program, erbjuds du den standard återbetalning plan, den graderade återbetalningsplan, den utvidgade återbetalning plan, och den inkomst-kontingenten återbetalningsplan. Med denna inkomst-kontingenten återbetalning plan, är betalningen baseras på en formel som tar låntagarens inkomst, familjens storlek och totala lånebelopp beaktas.

Om du standard på en FFEL konsolidering lån, kan vissa långivare kan du inkludera den fallerade lån till en ny konsolidering lån. Dock kommer inte alla långivare som erbjuder denna möjlighet. Direct lån Program har också krav för att konsolidera fallerade lån till nya lån. Om du är berättigad att konsolidera dina lån som till ett nytt lån, kommer du att återfå behörighet för federala studiemedel.

Under direkt Consolidation Program, kan du konsolidera dina lån när du är inskriven i skolan. Om du är berättigad till ett i-skolan konsolidering, kan du få en sex månader lång grace innan återbetalningen inleds. Du kan också kvalificera sig för en lägre ränta. Om du bara har FFEL lån, kan du fortfarande vara berättigad till en konsolidering och grace period medan fortfarande i skolan genom Direct konsolideringslånet program. Med FFEL konsolidering programmet, kan du konsolidera bara dina lån efter att ha lämnat skolan, och alla dina lån måste vara i fristen eller återbetalningstid.