en dag för vänsterhänta

Tänk dig en dag för vänsterhänta där de förenar och redovisas. De träffas och idrotta och ha tebjudningar. Restauranger och barer tillgodose vänsterhänta människor genom att servera drycker i särskilda muggar och leverera rätt redskap. Tja, som det visar sig, det är en dag för detta! Det kallas National vänsterhänta dag och firas den 13 augusti varje år.

Det kan inte förnekas att vänsterhänta behöver samma verktyg och objekt som finns tillgängliga för dem som högerhänta redan har. På 1600-talet om någon vänsterhänt de ansågs vara en häxa eller trollkarl. Som århundradena gick på detta uppenbarligen avslöjades som en felaktig premiss, men vänsterhänta fick smeknamnet “southpaws” som utvecklades i baseball ligor. Vänsterhänta människor är fortfarande ibland den värsta stöten av skämt, och det finns en ständig debatt om huruvida vänsterhänta eller högerhänta individer är smartare eller mer samordnad. Studier har visat att vänsterhänta gör i själva verket tenderar att prestera bättre i idrott och musik och har bättre hand-öga-koordination. Den stora skillnaden separera dem är att lefties har sin egen dag.

Med befolkningen växer och fler vänsterhänta föds, har behovet av jämställdhet för vänsteranhängare ökat kraftigt. I USA är det uppskattas att 9-15% av befolkningen är vänsterhänt och att det finns fler män än kvinnor som är vänster dominant. Ett populärt talesätt bland vänstern är att alla föds högerhänt men bara den största övervinna den. Zoologer tror också att alla isbjörnar är vänsterhänt.

Den aug 13, 1976 var den första internationella vänsterhänta dag firas, och det har sedan dess blivit en årlig händelse. Över hela världen människor träffas som är stolta över att vara vänsterhänt. Sport och musikinstrument spelas och barer och pubar servera öl ur vänsterhänta muggar medan bartenders använder vänsterhänta korkskruvar att öppna flaskorna. Dagen har blivit mer populärt varje år och är fortfarande en hit i europeiska länder. Den främjas över hela världen via radiostationer, nyheter print och media. Det återstår fortfarande en dag som många inte vet om, men om du är vänsterhänt då är chansen att du har hört talas om det.

Vänsterhänta är officiellt inte längre “vänster” ut. Inte bara har de en egen dag att fira, men tisdagen varje vecka anses vara den lyckliga dagen för en leftie. Det har tagit några århundraden för vänsterhänta som ska redovisas på ett sätt som de känner att de lever i en vänsterhänt världen och inte bara en högerhänt en. Företagen gör nu produkter för att hjälpa dem ut i alla aspekter av deras liv, och nu i över 30 år har det varit en dag att fira dem. Se till att nästa Tid Aprill 13 rull runt när du inser att det är vänsterhänta dag.