8 principer för kundservice spetskompetens

Kundservice är en integrerad del av ett stort eller litet företag. Det är lättare att behålla en kund än att hitta en ny. Utan en bra kundservice, skulle företagen förlorar kunder till deras konkurrens, vilket är det sista en organisation vill speciellt i dessa tuffa tider.

Denna artikel handlar om att presentera dig själv i bästa möjliga position för att leverera överlägsen kundservice. Dessa idéer är inte nya, men de är beprövade principer som skiljer dig från andra.

Ett. Vara en bra lyssnare – Kunderna älskar att ventilera. De vill att du fysiskt känna emotionell ångest de går igenom vid den tidpunkt då du pickup samtalet. En kundtjänst måste ha tålamod att lyssna till de frågor och problem innan du hoppar in med en lösning. Som en bra lyssnare du kommer omedelbart att bli en trovärdig resurs till personen i andra änden inom 30 sekunder. Ta dig tid att höra vad de har att säga innan du hoppar in med din upplösning. Om du avbryter flödet av information som kommer in, kommer kunden känner genast att du inte är uppmärksamma och bli ännu mer arga och be att få prata med någon annan. Vilket är det sista du vill ha hända.

2. Telefon Presence – Som kundtjänstmedarbetare kommer du troligen att vara på telefon 90% av tiden. Att ha förmågan att tala articulately och uttala ord så att du är tydlig och lätt att förstå är ett avgörande i denna roll. En företrädare som inte kan få sin punkt över till en kund när de behöver hjälp kommer bara hindra dem vidare.

Tre. Främja viljan att hjälpa – En kundtjänst måste ha grundläggande önskan att hjälpa andra. För att förstå deras frågor snabbt och tillhandahålla lösningar som gör dem att känna att företaget bryr sig om dem, oavsett vad frågan är. Om du inte har denna grundläggande karaktärsdrag, då en kundsupport läge kanske inte för dig.

4. Dedikerad Problemlösare – Anledningen till att du är i detta läge är att lyssna på problem som transporteras av kunden och erbjuda lösningar på dessa problem, snabbt. Chansen finns, har företaget gett dig nödvändig utbildning, kunskap och processer för att uppfylla denna skyldighet. Ditt jobb är att utföra processen bygger på utbildning och information du har. Dessutom kommer du att ha ett stödsystem för chefer och experter kunskap som du kan dra av om det behövs.

Fem. Tålamod – En annan viktig karaktärsdrag som är svår att bemästra är tålamod och empati. Att ha tålamod att lyssna på kunden och arbeta igenom varje samtal är en kritisk faktor för att hålla ditt eget huvud när andra skriker på dig över telefon. Det är lätt att fastna i känslor tvingas på dig och orsaka för tidig utbrändhet. Att ha förmågan att vara en lugnande inverkan kan hjälpa till att lindra stress kunden kan känna vid den tidpunkten.

6. Kommunikation – konsten att kommunicera är en lärd färdighet som kundtjänst behöver bli mer medvetna om när de utvecklas över tiden. Det är lätt att säga en kund som du kan hjälpa dem eftersom det är vad de vill. Att berätta en kund “Nej” är en svår uppgift, men kan göras med respekt och uppriktighet.

7. Uppriktighet och ärlighet – en kund kommer att veta när du är riktigt ärlig med dem eller nedlåtande. Om du presenterar fakta och din position i att vilja hjälpa dem igenom frågorna med bästa möjliga lösning, kommer de att vara mycket uppskattande av dina ansträngningar.

8. Gör som du säger – Etablera förtroende är avgörande för att tillfredsställa kunden. Om du kommer att undersöka och ringa dem tillbaka, gör det. Gör ett åtagande och hålla fast vid det. Det kommer att bli en princip om att många kunder kommer att förvänta sig och vet att du kommer att leverera den.