vara försiktig i dessa riskfyllda vägförhållanden

I vad som har beskrivits kollektivt av de kallaste vintrarna i hundra år i Storbritannien, en hel del drivrutiner förutom viss känsla avtrubbad över de fruktansvärda under noll och osäkra väglaget har också fångats upp i skada bilolycka incidenter på grund av några andra personer driver förakt. Med hjälp av den ökningen i bilar och andra fordon och tillit till bilar på våra överbelastade motorvägar, är det verkligen knappast troligt att det kommer att förändras snart.

Även en hel del människor tar extra hand innanför kallare väder, tar många människor som pendlar till jobbet eller på möten inte meddelande om osäkra förhållanden och inte bara sätta sina speciella liv i fara men dessutom andras liv, detta är ofta när kollisioner med andra fordon kan förekomma. Ännu värre som ett resultat av ett fordon undanmanöver och sladdar som en följd av någon som inte tar extra omsorg kring den farliga isen, kan du möjligen själv måste väja undvika situationen och sluta slå ett träd, en lyktstolpe, bro, väggar inklusive byggnader som kan orsaka dig allvarliga även ibland allvarliga skador när en annan förare tappar kontrollen över sitt fordon på grund och orsakar en olycka som ett resultat av att köra utan vederbörlig omsorg och fokus eller köra en un trafiksäkert eller säkra fordon så åtminstone den skadelidande tredje part skulle behöver möjlighet att få betalt skadestånd genom att driva en fordran bil skada gentemot den berörda personen på grund av deras negativa körning.

Med lite tur du inte kommer att delta i en sådan situation. För att undvika att sätta dig själv i en potentiellt farlig och osäker ställning i osäkra vädret, alltid fråga dig själv:

“Är resan verkligen nödvändigt? Kan det vänta tills vädret blir något bättre?

“Rensa ditt fönster, ljus och ytterbackspeglar innan du avvika. Kontrollera att du har de icer och skrapa och om snön ligger på marken

“Var säker på att du har gott om varma kläder och även en spade och 1st förbandslåda.

“Om din bil går sönder inom de vintriga temperaturer, se till att när du lämnar bilen för att samla stöd, se till att andra förare kan se dig knowning att du inte orsaka mer problem.

“Det går saknar att säga att på vintern mer än någonsin någon bil du kör måste vara mycket trafiksäkra, om däcken har mindre än 2 mm i däckets slitbana på dem du kommer att kräva att få dem förändrats och alltid kontrollera att de är uppblåsta i rätt tryck.

“Gör tillgänglig extra tid för resan och köra långsammare, vilket gör att extra utrymme för att bromsa och stanna. Använd allra bästa redskap möjligt undvika hjulspinn.

Dessa är några enkla steg som du kan göra för att hjälpa dig att du i dessa akuta väder omgivning. Men många av oss kör fortfarande med onödig omsorg och uppmärksamhet för andra motorväg användare i dessa farliga vägförhållanden.