lågenergilampor

Lågenergilampor kan minska din klimatpåverkan och spara pengar
Enligt en rapport i britain.tv kan ersätta bara en 100W lampa med en lågenergi 100w lampa spara samma mängd el som det skulle ta att koka vattnet för 1.200 koppar te. Och det kommer att hjälpa miljön också.

I slutet av 2011, regeringen, arbetar med återförsäljare och backas upp av EU-lagstiftning, kommer att ha avvecklat försäljningen av ineffektiva lampor. Men du kan göra din del nu.

Elbesparingar produkter verkligen är energibesparing om sådan rätt, se belysningsarmaturer. När el genereras, är kvicksilver släpps ut från kraftverk. Därför, om du använder energieffektiv lampa det minskar mängden producerad el, vilket minskar utsläppen av kvicksilver? vilket i sin tur hjälper dig att hjälpa miljön.
På ett ekonomiskt plan, genom att förbättra din belysning du kan minska din elräkning genom att använda lysrör och energieffektiva kompakta lysrör (CFL). Dessa små lysrör passar i vanliga ljus uttag och använda kvicksilver för att generera ljus mer effektivt. Kvicksilvret skapar ett ultraviolett ljus, och en speciell beläggning på lampan då ändrar det i ljuset vi ser, men den bara använder en minimal mängd kvicksilver, cirka 4 milligram per lampa. De använder också energi för att producera mer ljus än värme, till skillnad från vanliga lampor, där en elektrisk ström passerar genom en tunn metalltråd, slösar bort enorma mängder energi i värme.

Medan de är något dyrare än vanliga lampor som de kommer mer än kompensera för den inledande kostnaderna eftersom de kan pågå upp till tio gånger längre. Numera erbjuder de en jämförbar ljusstyrka och färgåtergivning, och finns i en rad olika färger.

Lågenergilampor är bäst i områden där de är kvar på ett par timmar åt gången, så ofta och frånkoppling minskar deras liv.
Mest energieffektiva lampor är inte kompatibla med dimmer, är dock tillverkarna arbetar för att göra dem allmänt tillgängliga. Ett alternativ skulle vara användningen av en dimmer, som är ett annat bekvämt sätt att väsentligt öka energibesparingar och lampans livslängd.

enligt DEFRA &
& Byta från ett vanligt lampa till ett lågenergihus CFL-1 lampa kan spara £ 9 per år eller £ 100 över dess 1114 timmars genomsnittlig livstid.

Syftet med att fasa ut traditionella lampor är “att spara upp till 5 miljoner ton koldioxid per år till 2012 från brittiska elproduktion? Motsvarigheten till koldioxidutsläppen från en typisk 1 gigawatt koleldade kraftverk”.

Se hur lätt det är att minska din klimatpåverkan och göra elbesparing?
Allt du behöver göra är att byta ut lamporna? och om du tittar ut för Energy Saving Trust? Energy Saving Recommended “logotyp på dem, kan du vara säker på att de kommer att ge ut samma varma ljus nivå som dina gamla vanliga kära också.