kundservice en saknad färdighet

Du måste göra mer försäljning! Detta är det budskap som borras in varje säljare sinne på en daglig basis. Vanligtvis de förväntas uppnå genom cold calling och andra gamla tekniker i en förhoppning om att de kommer att kunna göra en försäljning. Dock tenderar denna målmedvetna fokusering på försäljningssiffror att lämna kunden missnöjd och ovillig att köpa från säljaren en andra gång. Hur är detta möjligt eftersom de framgångsrikt sålts första gången?

Svaret är inte, som man kanske tror, ??i produkten eller tjänsten. Anledningen till detta missnöjda kunder är att många säljare är utmärkta på att sälja, lovande oöverträffad service, men är oförmögna att uppfylla kundernas förväntningar. Det finns en sådan enkelspårig fokusering på att göra minst 50 + samtal per dag, men hur mycket tid som verkligen lämna för en säljare att leverera? Behovet av att göra så många samtal på en dag leder till en ineffektiv användning av en säljare tid. Ja, kan de göra en försäljning, men det är viktigt för säljare att anpassa sina metoder för att fokusera på långsiktiga kundrelationer.

Sätt dig själv i den situationen att en beslutsfattare. Med en sådan enorm mängd val när det gäller tjänsteleverantörer, var att sälja samma tjänst, kommer det få dig att stå ut? Mycket enkelt är det nivån av kundservice som du lämnar. Detta kan tyckas självklart, men väldigt få säljare ger effektiv service till sina kunder. Det finns ett antal enkla tekniker som gör att du kan inte bara förbättra den service som du tillhandahåller, men också öka antalet försäljningar du gör med dina kunder.

För det första förstår exakt vad det är att din klient gör och där dina tjänster bäst skulle fungera tillsammans med det. Flytta fokus från snabb försäljning och mot att arbeta med kunden som en partner. Genom att göra detta kommer du att arbeta som en förlängning av kundens verksamhet och med din unika och fördjupad förståelse för denna verksamhet, kommer du att kunna skräddarsy dina lösningar och göra fler affärer genom att erbjuda tjänster som dina kunder verkligen behöver. Genom att kunna skräddarsy lösningar till kunden kommer att öka möjligheterna du kommer att behöva göra en försäljning. Detta eftersom du kommer att sluta slösa dig och din kunds tid på att försöka sälja produkter och tjänster som är olämpliga eller onödiga.

Gör dig själv en enda kontaktpunkt. Vad det än är som du säljer, kommer kunderna snabbt bli missnöjd om det efter en försäljning de ständigt talar till andra säljare för information. Genom att ta ansvar för service och genom att vara den enda kontakt, inte bara hjälper du till att bygga relationen och förbättra dina affärsmöjligheter, du ger kunden en bättre service, eftersom de kan alltid prata med samma person som förstår sin verksamhet och kommer att kunna ge snabb information om de tjänster som tillhandahålls.

Var ärlig om de tjänster som du kan ge. Med på arbete som du inte är i stånd att genomföra kommer att skada relationen. Genom att vara uppriktiga och ärliga om dina möjligheter att tillhandahålla tjänster till kunden, kommer din servicenivå förbättras eftersom det kommer att skapa förtroende. Om klienten litar på dig, de är mer benägna att köpa från dig eftersom de kommer tro att du arbetar till deras fördel också, snarare än bara ditt eget.

Med detta i åtanke, överväga vilka Value Added Services du kan ge till dina kunder. Det kan vara allt från enkla meddelanden om ändringar i lagstiftning eller teknik som påverkar din tjänst eller industri till nya tjänster som kan ge lösningar till kunden att de var omedvetna om. Enkla saker som detta kostar dig ingenting som säljare men öppnar upp ett stort antal möjligheter att enkelt cold calling inte kommer att uppnå.

Genom att förbättra nivån på kundservice som tillhandahålls, kan du flytta bort från enstaka försäljning och det ständiga behovet av nya kunder och fokusera på att utveckla konton och har kunder ständigt återkommer till dig för produkter och tjänster. Detta kommer att göra dig till en mer framgångsrik säljare som kan anpassa sig till en föränderlig omvärld.

copyright (c) 2007 mandy leonard