komponenterna i en affärsstrategi

Ledningen för ett företag strategi är främst om de nödvändiga strategiska åtgärder för att säkerställa framgång för ett företag organisation. Sätt det i praktiken består av tre huvudkomponenter nämligen;

• Strategisk Analys

• Strategiskt val

• Strategisk Genomförande

Strategisk analys av en affärsstrategi

Den strategiska analysen av en viss verksamhet taktik är främst fråga om att bedöma styrkan i en viss verksamhet organisation och dess position och acceptans av alla viktiga yttre faktorer som kan påverka läget. Det finns ett antal verktyg som används i processen och de är följande:

• Den bör omfatta scenarioplanering används för att konstruera flera möjliga vyer av olika scenarier som ett företag kan engagera sig i framtiden

• PEST-analys som försöker förstå den typ av miljö där ett företag kommer att fungera

• fem styrkor analys som identifierar de faktorer som kan påverka konkurrensen nivån i en specifik bransch

• riktad politik matris som sammanfattar styrkan i ett företag organisation som kommer att engagera konkurrenskraftigt på en viss marknad

• konkurrentanalys som behandlar en rad taktiker som försöker sammanfatta den övergripande konkurrenssituationen för verksamheten organisationen

• segmenteringen som är en affärsstrategi som används för att identifiera likheter och skillnader i de olika grupper av användare och kunder på en marknad

• kritisk framgångsfaktor analys som används för att identifiera de områden som verksamheten behöver för att få övertaget över tävlingen för att det ska lyckas, och

• SWOT-analys, som sammanfattar de viktiga frågor som kommer från analysen av verksamheten organisationens inre ställning och yttre faktorer som påverkar det i miljön

Under ett strategiskt val, är affärsstrategin involverad med förståelsen av karaktären av de olika aktieägare som är förväntansfull över vad de kan företaget kan leverera. Den identifierar de alternativ, som ett företag organisation kan ta strategiskt. Efter valet av strategiska alternativ har gjorts, utvärderar organisationen då dessa val väljer de bästa alternativen som den anser är mest möjligt för företaget att lyckas.

Efter den firma har valt ett val av en väg, det kommer att genomföra scenen eller genomförandet av strategin. Detta är i allmänhet den svåraste delen av den strategiska ledningen. Vid ett genomförande av en affärsstrategi, faller uppgiften främst in översätta de formulerade strategiska mål och syften i en organisatorisk åtgärd som hela företaget ska fokusera på för att det ska lyckas. En sådan implementering kommer efter en noggrann analys och urvalsprocessen av de strategiska val hade gjorts, men det återstår ett fokuserat tillvägagångssätt kunna genomföras med framgång. Många organisationer formulera briljanta strategiska planer, men faller på genomförandet. Ett företag organisation därför aldrig får sätta sina vakter ner tills alla angivna strategiska mål och syften uppnås. Dessutom har en affärsstrategi ofta en tidsram på sig att vinna alla sina strategiska mål. Därför kan uppnå sina strategiska mål och syften under den angivna tidsramen också betraktas som ett misslyckande för strategin.