hur man blir en bra talare i samtal

Ibland klagar vi att våra familjer och vänner sällan tänker på vår situation. Visste du att i deras situation innan? Det kallas empati, vilket innebär att förstå så intim att de känslor, tankar och motiv man lätt kan förstås av en annan. Sannerligen, kan brist på empati skapar en barriär i en konversation, vilket både talaren och lyssnaren olycklig.

För att uppnå bättre kommunikation, vi måste tänka på deltagarnas situation, vilket innebär att vi måste tänka vad som kan tänka, förutse vad de kan säga i förväg. Denna aktivitet i vårt sinne kan i viss mån hjälpa tar vi ett övertag i konversationer. Till exempel, om du är en grossist som säljer usb-minne, med empati är den översta uppgiften för dig. De som köper usb-minne i din butik kanske tror att du laddar för mycket, så du borde räkna ut hur man handskas med denna situation, införa någon flashminne kan vara en av upplösningar. Genom att utveckla en viss empati med de människor som vi kommer att rikta meddelanden, kanske vi inser behovet av att ändra våra budskap från tid till innan du skickar dem.

I själva verket kan förmågan att känna empati med någon annan vara inte så lätt att alla kan behärska. Om du är att se saker från en annan synvinkel, måste du lägga undan dina egna fördomar och förutfattade meningar. Sanningen är kanske att mottagaren är av en annan ras, utbildningsbakgrund, från en annan del av landet, eller har en annan specialitet eller rang inom organisationen. Under en sådan omständighet, är uppgiften att empati med den andra medlemmen av konversationen länken något svårt. Dessutom blir uppgiften mer komplicerad om man tror att förstå en annan synvinkel kan utgöra ett hot mot din egen.

Jag minns en gång en professionell sa: “Du kan sända ett bättre budskap om du kan sätta dig in i mottagarens ställe och analysera budskapet från hans synvinkel.” Denna uppgift är för både avsändare och mottagare i en viss konversation. De två parterna ska försöka projicera sig in i den andres situation, om var och en av dem vill förbättra kommunikationen.

Dessutom kan förhållandet mellan de personer som deltar i varje kommunikationsprocess skapa ett större hinder för effektiviteten i kommunikationen mellan dem än några andra hinder. Om förhållandet mellan de personer som deltar i kommunikationen är bra, har kommunikation en knubbig chans till framgång, om inte, är chansen smal. Detta gäller oavsett om kommunikationen sker i muntlig eller skriftlig form.

Titta runt de som är bra på att kommunicera kan ha följande starka punkter.

Ett. De inser att diplomatin fungerar mycket bättre än brute force.
2. De vet hur man kan hjälpa människor “få det” första gången.
Tre. De kan känna empati, och de vet hur man får det stöd de behöver.
4. De slösar inte tid älta instruktioner eller ingå argument som går ingenstans.
Fem. De lyssnar först och handla andra – inte tvärtom.

Tror inte att det är ganska tufft att vara en effektiv talare i ett samtal som ingen är inte en född utmärkt talare.