har du råd vad elakhet kostar ditt företag

Har du någonsin tänkt på hur mycket elakhet kan påverka din vinst? Vad är kostnaden för ditt företag när du eller de personer som representerar du saknar korrekt sätt? Vet du hur många klienter är avstängda av anställda som hellre föra ett samtal med varandra än med den person som kom för att köpa din tjänst eller produkt? Kan du räkna antalet människor som hänger upp och ringa någon annan eftersom den person som svarade telefonen sätta dem på håll utan att fråga om lov? Hur kunden betygsätta din professionalism när den anställde som välkomnar honom till ditt kontor ser ut som om hon är klädd för en dag på stranden? Gör dina anställda förstår att det är mer kränkande då vänlig att ringa kunden efter förnamn såvida ombedd att göra det? Är dina anställda behandla varandra med vänlighet och respekt? Vill hedra de osynliga väggarna i varandras skåp? Fungerar de som ett lag och hjälpa varandra eller gör de agerar som gruppmedlemmar på Survivor?

I dagens snabbrörliga företagsklimat värld där alltför många människor hävdar att de inte har tid att vara trevligt, är det lätt att förbise detaljer som kan hjälpa ditt företag att växa, öka din vinst och bygga upp långsiktiga kundrelationer.

Prova att ta detta snabba sant / falskt frågesport för att testa dina egna kunskaper affärsetikett. Sen kör det genom dina anställda.

Ett. Business etikett baseras på rang och hierarki. Sant / falskt
2. Om informationen på ditt visitkort är felaktig, dra en linje genom den och skriva den korrekta informationen på kortet. Sant / falskt
Tre. Business casual innebär att klä ner ett snäpp från företag professionell. Sant / falskt
4. I dagens avslappnad företagsklimat, är det inte nödvändigt att be dina kunder tillåtelse innan du använder deras förnamn. Sant / falskt
Fem. Ringer inte har något emot att hålla information så mycket som håller för en person. Sant / falskt
6. Du behöver inte le eller göra ögonkontakt med dina kunder om du inte känner för det. Sant / falskt
7. Handskrivna anteckningar är på sin plats i näringslivet. Sant / falskt
8. En man ska vänta för en kvinna att sätta ut handen i affärer innan erbjuda hans. Sant / falskt
9. När du skriver ett e-postmeddelande, fyll i “Till” sist. Sant / falskt
10. Småprat på kontoret är ett slöseri med tid. Sant / falskt
11. Folk kan höra dig äta, dricka och tugga över telefon. Sant / falskt
12. Om du tar emot ett samtal på din mobiltelefon när du är med en klient, ser att se vem som ringer, men inte besvara den. Sant / falskt

svar:

Ett. Sant. I affärer, skjuta dig alltid till senior eller högste person, oavsett ålder eller kön.
2. Falskt. Att dela ut visitkort med information som är föråldrad eller korsade utanför är oprofessionellt. Har nya kort ut omedelbart.
Tre. Sant. Business casual är inte en ursäkt för att bära din favorit gamla kläder till kontoret. Det är fortfarande affärer, och alla måste se professionell.
4. Falskt. Förutsätt inte att vårt arbete världen har blivit mer informell som du kan ringa kunder med förnamn. Använd deras titlar och efternamn tills de ber dig att göra något annat.
Fem. Sant. Kunderna kommer att vänta belåtet medan du söka efter information, som arbetar för deras räkning. Men om de måste vänta mer än trettio sekunder för dig att komma till telefonen, börjar de undra hur mycket du värdesätter dem eller vill att deras verksamhet.
6. Falskt. Detta är bara sant om du planerar en gå-ut-av-business försäljning. Varje kund förtjänar ett äkta leende och ögonkontakt.
7. Falskt. Handskrivna anteckningar har blivit nästan lika utdöda som skrivmaskinen. Du kommer att sticka ut från dina konkurrenter varje gång du skickar ut en kort anteckning i din egen hand.
8. Falskt. Varje kvinna bör vara beredd att skaka hand så fort hon möter någon i verksamheten. För antingen en man eller kvinna att tveka skulle kunna tyda på en brist på förtroende.
9. Sant. Du kan skicka e-post utan att infoga en bilaga, utan att kontrollera om grammatik och interpunktion och utan en ämnesrad, men du kan inte skicka e-post utan en adress. Om du väntar tills du har noggrant preparerat ditt meddelande och lagt alla bilagor innan du slutför “Till”, kommer du aldrig att bli generad eller be om ursäkt för dina misstag.
10. Falskt. Småprat bedrivs vid rätt tidpunkt, på rätt plats och på rätt ämne är ett utmärkt sätt att bygga relationer mellan medarbetare.
11. Sant. Mun ljud är ännu starkare över telefon. Bara för att dina kunder inte kan se dig äta dessa chips betyder inte att de inte kan höra dig mumsa på den andra änden av linjen.
12. Falskt. Det är bara så oförskämt att dra ut telefonen för att se vem som ringde som det är att ha det på och ta ett samtal framför en klient. Stäng av telefonen och kolla dina meddelanden senare i privat.

Om du hade problem med någon av dessa frågor, dina anställda kommer också. Om du vill att dina anställda att vara lugn i affärssituationer, att företräda dig väl och hjälpa till att bygga din verksamhet, ge dem den information de behöver. Om du inte har gjort grundläggande affärsetikett färdighetsträning sistone, gör det nu. Låt inte oförskämd beteende kosta dig affärer.

Se till att dina anställda vet hur man hanterar kunder via telefon, att de förstår vikten av att vara uppmärksam och alert på kundernas behov, att värdet andras tid och att de kan hantera besvärliga människor och situationer med nåd.

Ingen är född med goda seder. Människor måste läras ut, och från tid till tid, de behöver bli påminda om vad de redan vet.

(C) 2006, Lydia Ramsey. Alla rättigheter förbehållna. Nytryck rättigheter som beviljas så länge som artikel och by-line publiceras intakt och med alla länkar göras levande.