hur en virtuell assistent kan hjälpa dig med din kundtjänst

Vi börjar med att identifiera vad en kund är för företag. En kund kan vara någon som köper en tjänst eller produkt från företaget. Du är också en kund som köper tjänster för att utnyttja eller ha ett samarbete med ditt företag.

Syftet med att identifiera vem kunden är väger tungt på hur ditt företag kan dra nytta av virtuella bistånd. Telefon automation som ett snabbt växande företag ett sätt att få sina kundsamtal utan att behöva anställa fler och fler operatörer att svara på telefoner. Eftersom idén om automatisering växte så gjorde den besvärliga kunder på grund av någon levande person svara på samtal, långa väntetider efter flera knapptelefon alternativ och ineffektiv upplösning till deras problem att de ringer om i första hand.

Virtuella assistenter brukar inte tillbringar sin dag svara på dina samtal, men vad de kan ge dig i administrativa tjänster kan frigöra din receptionist, ännu bättre, kan de tillbaka de telefonsamtal kvar på din röstbrevlåda eller e-post och prioritera kanske lösa kundernas problem.

En assistent som kontrollerar din röstbrevlåda flera gånger om dagen, kolla din e-post och sedan svara på dessa meddelanden som samma dag låta din kund vet att de har hört och hjälp är på väg. Det är vad jag vill ha som kund, hur om dig?

Provar denna typ av system medan du är borta på affärsresa eller semester kan vara perfekt. Att ha sinnesfrid att dina kunder bemöts och tas om hand av en professionell har att göra din resa mindre stressande liksom återvänder från din resa och inte behöva se fram emot en överfulla meddelanderutan.

Anställa en heltidsanställd assistent på plats för att besvara samtalet kan vara ett svar för vissa företag men inte nödvändigtvis en bra passform om du inte räknar med en stor, pågående mängd samtal och / eller e-post. Avtal med en virtuell assistent för specifika block av tid per dag, per vecka och månad kan vara ett svar för att förbättra din kundservice och utveckla din verksamhet.

Okej nu inse det, kundservice idag är inte vad det var i det förflutna. Automation skapades inte för kunden så mycket som det var att föra fram företagets ägare med hantering volymen av kundernas samtal och mejl. Att komma tillbaka till att ge personlig kundservice är möjligt och ekonomiskt genomförbart med en virtuell assistent.

Med tanke på din senaste erfarenhet som kund och arbetar med en leverantör eller ens en köpman företag, annat än säljarna hur var kundtjänst? Fick du den tjänst du begär på den första begäran? Var du hälsade på sätt som du kände uppskattad som kund? Hade du en lång väntetid på grund av brist på personal eller hög volym av andra kunder?

Endera av svaren på ovanstående frågor leder till nästa fråga. I de system kundservice som du för närvarande har på plats, hur de jämför med vad du upplevde som en kund och hur kunde den service du fått som kund har överträffat dina förväntningar? Om du värdesätter dina kunder och inse hur de gynnar dig också med tanke på hur du vill att värderas av dina leverantörer eller företag så borde det ge dig en tydlig bild av hur du kan få lojala kunder som känner sig uppskattade och inte bara återvända för tjänster men också hänvisa vänner och bekanta! Det är det som bygger din verksamhet. Det handlar om kundservice!