flänsar

En fläns hänvisar till en intern eller extern kant eller ribba, för att ge styrka – i fallet med flänsen hos en järn balk. Det finns också fläns som sett i tåg hjulets fläns. Som en bilaga till ett annat objekt, det finns fläns av en ång-cylinder eller rörets slut. Vid tillämpning av detta arbete avser termen Fläns till den typ av verktyg som används för formning av flänsar. Flänsar kan användas för att montera eller demontera rör med ansträngning.

Generellt hänvisar flänsen till den upphöjda läppen eller kanten av en passande, men är ett bra antal flänsade hydrauliska skarvar kallas flänsar själva.

sorter av flänsar

Surrey Fläns: dessa är de vanliga flänsar som används i VVS, andra är det York fläns, Essex fläns och Sussex fläns. Tillsammans med York Flänsar, Surrey fläns om monterad på varmvattenberedare topp, så hela vattnet tas utan att utgöra någon störning till tanken. De används ofta för att se till att vatten strömmar jämnt till duschar. Vid användning av Essex fläns, är det nödvändigt att borra ett hål i sidan av tanken.

Warix fläns är en annan typ, och skiljer sig inte från den York fläns, men det är ventilen på sidan medan dusch utdata är på toppen. Båda flänsarna har kvinnliga adaptrar att få dem att passa till en manlig tank, medan Surrey flänsen ansluter till en kvinnlig tank. En garderob fläns gör fäste för en toalett.

rörflänsarna

Det finns många sorter av flänsstandarder som kan hittas internationellt. För att ge utrymme för utbytbarhet och enkel funktionalitet, dessa stora kedjor av flänsar är strukturerade för att presentera standardiserade dimensioner. De populära internationella standarder består av PN / DIN (europeiska), ASA / ANSI (USA), BS10, JIS / KS.

vakuum fläns

Detta är en fläns som sitter i slutet av ett rör, det används för att ansluta vakuumkammare, vakuumpumpar och slangar till varandra.

typer av vakuum fläns

Sorter av standarder vakuum fläns finns tillgängliga, standardiserade organisationer och tillverkare kallar samma flänstyper olika namn.

kf / qf

Quick Fläns (QF), Klein Fläns (KF) eller NW är de namn som ISO-standarden snabb frisättning flänsar är kända med. KF flänsar skapas med en chamferred bakre yta som är fäst med cirkulär klämma, samt en elastromeric o-ring. Indikationen för standardstorlekar är den nominella innerdiameter (i mm) för 16-50 millimeter i diameter (DN16KF, DN25KF, DN40KF och DN50KF.

iso

LF, MF, LFB är namn som ISO stor fläns standard är känd med. Ibland är det helt enkelt kallas ISO fläns. I likhet med KF flänsar, flänsar ISO stora är anslutna med en centreringsring, tillsammans med en elastomerisk o-ring. För att stoppa den stora diametern o-ringar rullar av centreringsringen under montering, ytterligare en fjäderbelastad cirkulär klämma brukar sätta runt dem. Du hittar ISO stora flänsar i två varianter, ISO-F (eller ISO LFB) och ISO-K (eller ISO LF).

Flänsar används i stor utsträckning för olika ändamål.