erövra kundservice del 2

Om du redan läst del 1 av “erövra kundservice,” grattis! Du är halvvägs till att bli ett proffs. Följ dessa sista fem steg och du kommer att vara på väg att böja sinnen kundtjänsttekniker överallt. Utan vidare …

6. Drick inte och ring.

Det verkar som en bra idé i början, sinnet säger nej, men sex-pack säger ja. Du har haft en bra relation till år. Varför kasta bort allt över en dum tvist? Du bestämmer dig för att plocka upp den telefonen, en sista gång, och se om de inser vad de missar. Har denna logik någonsin arbetat? Här är en ledtråd: nej. Ringa kundservice i en uppenbarligen förändrat sinnestillstånd kommer att orsaka dina grunder att falla för döva, men något roade, öron. Om du vill att kundservice för att ta ett klagomål eller oro på allvar, spara sex-pack för när du ringer ditt ex.

7. Samtal under off-timmar.

Ja, håll musiken corporate America version av vatten tortyr. För att hålla ditt förnuft intakt, prova att ringa under off-timmar. Vad är off-timmar, frågar du? Om Företag X har 24×7 kundservice, prova att ringa efter 10:00. Om inte, prova att ringa tisdag-torsdag mellan 10:00 till 08:00 eller någon gång på söndag.

8. Ring inte ett “speciellt nummer.”

Bloggen av en spurned anställd, en nyhet station, eller ett radioprogram kan ge dig någon form av “hemliga” och “internt” nummer till företag X. De kan hävda att det kommer att eliminera hålltid. Ofta är dessa “speciella nummer” är specifikt för fälttekniker eller en obskyr avdelning som inte kan hantera oro. Ring huvudnumret kundservice och plocka rätt avdelning. Skyskrapan brinner som är röstsvarsenhet kan missförstå din talade förfrågan till “betala en räkning i Iowa” för “avbryta alla tjänster direkt i Connecticut,” utan helt enkelt säger “agent” till VRU kan få dig till en verklig, levande person . Om “agent” inte fungerar, prova liknande termer som “operatör”, “företrädare”, “kundtjänst”, “parasit från underjorden,” eller “Spawn av Satan.”

9. Eskalera, men endast om det är nödvändigt.

Om det inte finns något ljus i slutet av en dyster tunnel, be om en handledare, men inte omedelbart be om ledning om du misskötts på ett tidigare samtal. Kundtjänsttekniker genomgå veckors utbildning och, ofta, är mer bekant med aktuella kundfrågor än sina handledare. Tillsynsmyndigheterna är där för att se till att kundtjänst gör sitt jobb, det är en uppgift för kundtjänst för att hantera ditt samtal och oro.

10. Noggrant överväga att kontakta utanför tillsynsmyndigheterna.

Om det är absolut nödvändigt, kontakta Federal Communications Commission, bildades 1934 för att reglera kommunikationen via tråd, kabel, satellit, radio och tv. Klagomål till FCC tas på allvar och kommer att hanteras på Företag X av en avdelning välutbildade på sina regler och förordningar. På grund av den upptrappade naturen av denna avdelning, kan de ha högre hålltider och mer begränsade öppettider än vanliga kundservice. Om du har varit helt, ohyggligt, fullständigt, och oförlåtligt förorättade, välkommen att ringa en tillsynsmyndighet. Om du vill framföra ett klagomål, men behöver inte några ytterligare åtgärder vidtas om din oro, ring eller e-post bolaget självt.

Om du följer dessa tio tips kan balansen svänga till din fördel. Må kundtjänst arbetskraften vara med dig.