dolda hemligheter av butiksinredning

När spendera en lugn eftermiddag shopping med familj eller vänner, butiksinredning är vanligtvis inte i förgrunden för våra sinnen. Vi bryr oss om den nya skinnjacka, den perfekta par skor, eller de matvaror som behövs för att komplettera listan. Vad vi inte bryr oss om är de kopplingar som används för att visa varorna. Det är bara bra. Det finns proffs som gör det åt oss. I själva verket driver en hel bransch tillägnad butiksinredning rätt under våra näsor för att ge vad som finns under det vi köper.

En av de mest synliga butiksinredning är dockan. Hon står i teckenfönstret hägrande förbipasserande att stanna upp och tänka, bara för en minut, hur dessa kläder kan se ut på dem. Men hur många av oss vet att det finns en vetenskap för att designa skyltdockor? Det är rätt. Skyltdockor måste visa kläder på ett smickrande sätt utan att vara i centrum för uppmärksamheten. Således är de utformade därefter.

Display skyltdockor måste vara proportionellt tilltalande, ha en viss mängd detaljer i ansiktsdrag, och poserade på ett sätt som är lämpligt för kläder pryder dem. De kan inte heller visas alltför människoliknande grund av de många människor som lider av en skyltdocka-relaterad fobi. För skräddare och formgivare finns torso-bara skyltdockor som dubbelt så butiksskyltning för baddräkter och damer underkläder. Som ni kan se, är oberoende av deras avsedda användning individuella skyltdockor skapade för specifika funktioner.

Butiken räknare är en annan passande ses av alla men märkte av några få. Mer än bara en plats att stapla flera objekt, har affärernas diskar blivit en hel visuellt element på egen hand. Nya ergonomiska design och anpassade toppar disk nu kombinera med fall glasmontrar, upplysta hyllor och unika former som gör affärernas diskar del av webbupplevelse. En bra affär räknare kommer att fånga uppmärksamheten hos kunden bara tillräckligt länge för att styra den till produkterna på displayen.

Mer nyttoinriktade än estetiska är plagg skenor och hyllor. Lite design uppmärksammas visuella intryck av ställningar eftersom de inte ens sett när den är full av kläder. De är avsedda att maximera golvytan samtidigt ge kunderna möjlighet att snabbt bläddra genom objekten. Ibland plagg skenorna monteras i ett försänkt område med ljusa spotlights och speglar för att visa upp kläderna. I dessa fall är lite mer eftertanke ges till de estetiska detaljer.

I snabbköpet världen, butiksinredning är kung när man utformar en ny butik eller uppgradera ett gammalt. Affär planerare kartlägga specifikt ut vilka produkter som kommer att visas där med tanken på att styra konsumenterna genom butiken i ett förutbestämt mönster. Studier har visat att en butik kartlagt på ett visst sätt kan öka försäljningen anmärkningsvärt. Men för att göra detta måste butiken ha rätt butiksinredningar.

Tiderna förändras i en värld av detaljhandeln, och butiksinredning måste ändra rätt tillsammans med dem. Från att öka trafikflödet till fånga ögat för konsumenten, beslag kräver god design och förmågan att visa produkter på ett tilltalande sätt.

Så nästa gång du är på en lokal butik, ta en titt på vad som finns under alla dessa produkter. Du kan bli förvånad.