Demetrios Tzortzis är en social media expert vars systematisk metod för marknadsföring på nätet har effekt

Allt som du behöver för dina kunder bör ha någon inneboende värde adderas till det. Du säljer en produkt som du skulle vilja bli ganska populär, om inte din är det enda som det i hela världen, måste du tävla med andra som säljer liknande produkter också. Kanske kommer någon av er kanten andra ut genom att erbjuda det största urvalet av dessa poster. Kanske en annan kommer att finna sin marknad kanten genom att sälja på utvalda marknader bara. Och ytterligare andra kan lyckas bjuda sin konkurrens genom att sälja till lägsta möjliga priser. Dock är ett viktigt behov och värde förbises: den goda hand om varje kund.

När en kund uttrycker intresse för din produkt eller tjänst, de uttrycker intresse för ditt företag och som standard, i dig. I världen av internet marknadsföring det kan finnas tillfällen då en miljon transaktioner kan genomföras utan en enda mänskliga sammanhang görs. Å andra sidan kan det finnas dagar där tekniken i sig är felaktig och du kommer att sätta in hundratals, tusentals eller miljontals samtal från förvirrade konsumenter. Genom att ge bra service på denna punkt, är du höja värdet på den produkt som kunderna är intresserade av, en inneboende kvalitet som kanske ingen annan erbjuder samt. Hur många gånger har du varit tvungen att välja mellan två liknande produkter med jämförbara priser: vad är den avgörande faktorn i din slutliga valet? Den mänskliga kvalitet kan vara vad kanterna ut andra-även om det innebär att spendera en extra några tior. Kom ihåg: de flesta människor är villiga att spendera lite mer att behandlas speciellt.

Summan av kardemumman till försäljning är att skapa ett behov för konsumenterna. Du behöver dem för att behöva dina produkter och tjänster. Du behöver dem för att vilja komma tillbaka gång på gång. Bara att ha en bra produkt till ett rimligt pris är inte tillräckligt i super konkurrenskraftiga marknadsplatser idag. Kanten kommer att komma ner till den gammaldags personlig touch, även i den globala, datoriserade värld av idag.

När du har skapat ett drivande behov av de produkter, du börjar lägga till värde till dina kunder genom att behandla dem med lite extra omsorg-vad kostar det dig att säga god morgon till en samtalsgrupp, även om du vet att den som ringer kommer att klaga? Det kostar inte ett öre, men vad betyder det ger dig i gengäld? Kanske en kund som ringde för att klaga eftersom de var missnöjda en liten detalj går iväg med sina klagomål lösas, produkt-och rabatt i handen och fortfarande en lojal kund. Du har sparat en försäljning, i praktiken till att en annan försäljning samt och du investerat inget mer än lite tid, en glad hälsning och ett diskonterat belopp på en produkt. (Din marknadsföring budgetering bör vara tillräckligt flexibel för att ta dessa typer av transaktioner beaktas ändå). I huvudsak har du spenderat ingenting alls.

Den mänskliga kvaliteten i verksamheten saknas ofta, speciellt när all marknadsföring, försäljning och andra transaktioner hanteras på nätet. Även ett glatt mail att säga tack för en tidigare försäljning som uppmanar kunden till en framtida försäljning händelse är mer än bara en bra idé, är det absolut nödvändigt.