kundservice – kundlojaliteten vinner försäljning

Batterier ingår ej. Tre av de dummaste ord.

Din Company spenderat miljontals dollar för att utveckla denna underbara produkt. Ingenjörer tillbringat otaliga timmar att skapa och förfina den. Du tillbringade ytterligare miljontals dollar på reklam för att få mig att köpa den.

Jag köpte den. Jag tog hem den och nu fungerar det inte eftersom du försummat att inkludera den enda delen som kommer att få det att fungera. För ett par extra spänn, dina kostnader och gruvan, jag är frustrerad och arg på dig och ditt företag.

Det är samma sak med kundservice.

Oavsett vad du säljer, oavsett om det är varor eller tjänster, stora biljett eller små, försäljning och kundservice är inte två separata delar. Varje försäljning ska komma med kundtjänst inbyggd

Exceptionell kundservice är INTE en extra kostnad för att göra affärer. Det är en investering i din egen framtida framgång.

I början av 1950-talet, hade min morbror en mycket liten klädaffär i Miami, Florida. På den tiden, var Miami ett stort nöjescentrum, med de största namnen inom showbusiness som förekommer på de större hotellen, mycket liknar Las Vegas idag.

En kväll, när han lämnade scenen i slutet av den tidiga showen, slet en ung sångerska hans smoking jacka på en spik sticker ut ur väggen. Det var efter 20:00, var alla klädbutiker stängda.

Hotelledningen kallas de större butikerna och ägare eftersom sångaren inte vill gå upp på scenen med en sönderriven jacka eller ännu värre, ingen jacka.

Ingen av de tjusiga ägarna klädbutik skulle lämna sina hem för att rymma den unge mannen. Slutligen, i desperation, fick min farbror samtalet. Skulle han komma downtown med ett par smoking?

Inom en timme min farbror var på hotellet med 4 smoking. Han gjorde den kopplingen och skräddarsy rätt på plats.

Den unga sångerskan och stora hotel management var extatisk. Sångaren försökte knuffa några extra hundra dollarsedlar i min farbrors hand, men han skulle inte ta pengarna och förklarade att han var hedrad över att få möjlighet att tjäna verksamheten.

Sångaren lovade att han aldrig skulle glömma min farbrors vänlighet och skulle berätta för sina vänner Show Biz om min farbror. Trogen sitt ord, fortsatte sångaren att berätta för sina vänner om min farbror, även som hans sångkarriär skjutit i höjden.

Den unga sångerskan – Frank Sinatra.

Min farbror – gick från en liten klädbutik på kanterna av glömska till “Mickey Hayes – Clothier till stjärnorna”, hans väggar täckta med hundratals fotografier av de största namnen inom showbusiness.

På andra sidan av myntet är INTEL, den största tillverkaren av datachips, och, ett stort företag.

För några år sedan hade Intels nyaste chip ett design fel som orsakat ett problem i endast det minsta antalet beräkningar, och endast i mycket komplicerade situationer. Eftersom detta problem började komma i pressen, ville ägarna av datorer byggda med dessa nya marker ersättare.

Intels ledning uppgav att dessa kunder var något dumt eftersom endast mycket komplexa beräkningar i specialiserade situationer skulle uppleva att problemet och då endast på de sällsynta tillfällen. De sa att de skulle ersätta chippet om kunden kunde underbygga påståendet att deras marker var felaktig.

Hur dum. Om det bara går dåligt en gång i en zillion gånger, varför inte ge en livstids garanti? De flesta av kunderna skulle aldrig köra in det problemet. Om de hade omedelbart erbjuds garantin livstid ersättare, skulle alla kunder har haft en mycket hög grad av förtroende för att de aldrig skulle behöva ta Intel på deras erbjudande.

Intel gjorde äntligen ersättare erbjudande livstid – efter oroande, kränkande och förolämpande miljontals sina kunder.

Vi kan alla lära sig en värdefull läxa från Nordstroms, varuhuset känd för kundservice. Deras service till kunderna är så otroligt, att folk går ut ur deras sätt att handla där.

Mr Nordström kallar det “kundens högtravande”. “Vi gör det för att vi vill ha mer affärer – inte bara för att vi är trevliga killar.”

Jag har alltid sagt till mina anställda – “inte rädda mig” min “pengar om det hjälper kunden, spendera mina pengar även om de gör ett misstag, kommer de inte kritiseras om det hjälpte kunden..”.

Nordstrom, under en period av flera år, har utvecklat en företagskultur av service till kunden. Varje företagskultur, om det kommer att uthärda framgångsrikt, måste ta ett eget liv, bortsett från de önskemål förvaltning. Det måste antas av alla medarbetare, eftersom de alla tycker att det är en bra idé.

Oavsett om du är en 1 person operation eller det största företaget, du vet vad god kundservice är. Det är den gyllene regeln tillämpas på företag – “Gör mot andra”.

Lyssna på dina kunders talas önskemål – och outtalade. De ska berätta om vad de vill. Lägg en stor del av ditt eget sunda förnuft. Gör ett åtagande till dig själv att du kommer att ge dina kunder service utöver deras högsta förväntningar

Om du gör dessa några enkla saker, kan jag garantera dig framgång bortom dina förväntningar.