hur små företag kan också erbjuda perfekt kundservice

Internet har gjort verksamheten lätt och samtidigt extremt svårt för. Medan du har bättre tillgång till målmarknader, dina kunder har samma tillgång till dina framtidsutsikter. Bara en missnöjd kund kan negativt påverka hundratals andra människor på nätet. Dålig kundservice kan mar ditt företags tillväxt och kan även ta ditt företag ner permanent. Så, om dina kunder inte är nöjda med din tjänst (och de kanske inte berätta direkt om det) – så har du en sak eller två att oroa sig för.

Här är några siffror som förstärker betydelsen av god service: En studie av RightNow Technologies visar att 73% av kunderna lämnar på grund av dålig kundservice, medan Rockefeller Corporation visar att 68% av kunderna lämnar för att de tror att du inte bryr dig om dem. Nästan 70% av de tillfrågade i Small Business Administration (SBA) studie visade att uppfattningen om en icke-vårdande stafferen ledde kunder att lämna och köpa från andra företag.

Så, vad händer nu? Hur ser ni till att din kundtjänst är perfekt?

Först måste du identifiera alla dina poäng kundens beröring.
Enkelt uttryckt – alla fysiska platser / virtuella platser där dina kunder eller potentiella kunder kommer i kontakt med ditt varumärke eller ditt folk. Detta inkluderar ditt kontor, receptionist, säljare, marknadsförare, hemsida, sociala medier, forum konsument, och så vidare. Småföretagare och nyföretagande har inte många anställda för att täcka alla de beröringspunkter och kan behöva hjälp utifrån.

Du behöver främst tre typer av kundtjänster:
Fysisk personal som interagerar med kunden direkt: Du måste se till att alla dina små företag anställda utbildas om kundservice och sätt att visa att de bryr sig.

Telefon support tillhandahålls genom receptionist och kundsupport personal: Din småföretag kanske inte har lyxen att ha råd med detta i egen regi. Du kan dra nytta av virtuella receptionist tjänster och virtuella kundsupport för att se till att du är tillgänglig för dina kunder med en professionell attityd 24×7.

Online support och proaktiv övervakning för att åtgärda kundernas problem: Vad händer på din webbplats är väl under din kontroll. Minska din webbplats avvisningsfrekvens och öka omräkningskurser genom att erbjuda levande chatt. Men, många konversationer på nätet händer borta från din hemsida, så det skulle vara en bra idé att hyra en virtuell social media manager för att kontinuerligt följa ditt varumärke på nätet och styra negativa kommentarer till positiva.

Den goda nyheten är att nästan 95% av kunder som klagar kommer att fortsätta att göra affärer med dig om klagomålet hanteras snabbt och till deras belåtenhet. Ger exceptionell kundservice gör nöjdare kunder som är lättare att hantera, vilket gör ditt jobb roligare.