hur du kan maximera din servitris inkomst med gästen checkar

Att vara en servitör innebär hårt arbete. Det kräver mycket fysisk energi och förmåga att arbeta långa timmar. Även om jobbet av en servitör är ganska krävande, är lönen inte så stor. De flesta servitörer eller servitriser får minimilön som sin bas lön. Varför så många människor som det här jobbet kanske du undrar? Det är de tips, förstås. De löner som betalas av restaurangen är bara botten av hinken för en servitör eller servitris. Den verkliga pengar görs från glädjande kunden som återbetalar sina tjänster med en spets eller gottgörelse. Om en servitör eller servitris är enastående på sitt jobb, det finns inget att berätta exakt vad de skulle göra i tips.

Så hur viktigt är det för en servitör att alltid skriva ner ordern? Det är absolut nödvändigt! När förlita sig på kunden för att tippa en servitör, det finns inget utrymme för misstag. Ett misstag kan kosta honom eller henne tio dollar, ett misstag han eller hon inte har råd att göra. De flesta felen görs på grund av missförstånd med kunden. Antingen servitör eller servitris hörde inte kunden rätt eller han eller hon inte får rätt ordning till servitrisen pad. Hursomhelst, är kunden alltid rätt.

När du skriver en order på en servitris pad, bör servitören se till att han förstår att kunden helt. Om han eller hon har särskilda önskemål eller instruktioner avseende sin måltid, är servitören ansvarar för att notera det och se till att dessa krav uppfylls. Om en måltid kommer tillbaka till kunden och inte är tillfredsställande, kommer servitören eller servitrisen vara fel eller åtminstone det är vad kunden tycker. Det är viktigt att samla in alla uppgifter från gästen om sin måltid. Återigen om kunden känner servitören eller servitrisen inte gör sitt jobb, kommer det inte finnas någon dricks.

Om ordern inte är nedskrivna korrekt på servitrisen pad, kommer det sannolikt vara ett misstag på gästen check också. Eftersom kunden granskar sin check han eller hon se till att de inte är över-laddad eller faktureras för något de inte har. Om detta skulle inträffa kommer det att bli problem, oftare än noll för servitören eller servitrisen. Och återigen servitören eller servitrisen går hem med fem eller tio dollar mindre i sin ficka. Det är oroande när servitören eller servitrisen inser misstaget gjordes eftersom de inte skriver ordern ner korrekt på servitrisen pad och på grund av detta gästen kontrollen var felaktigt. Som en servitör eller servitris det lönar sig att alltid lyssna och göra säker på att alltid skriva ner ordning och inte bara krafsa ner det men skriv ner det på rätt sätt.

Om du har arbetat som servitör för mycket länge, har du hört nog denna ökända anekdot: Varför kunden bara lämnar en 9 cent tips? Eftersom servitören var inte värt ett öre. Låt inte detta vara du. Det är en enkel sak att skriva hela ordern ner med alla särskilda önskemål. Hålla kunden nöjd, och de kommer att hålla dig lycklig.