högtryckspump

En pump är en enkel maskin som kan skapa tryck. En högtryckspump är en pump som kan generera höga tryck i allmänhet överstiger 800 psi. De pumpar som genererar ett tryck mellan 800 till 3000 psi kallas moderata högtryckspumpar och om en pump genererar tryck mellan 3000 psi till 5000 psi, är känd som mycket högtryckspump. Dessutom finns det ultra högtryckspumpar som genererar mycket höga tryck som varierar mellan 10.000 psi och 40.000 psi.

Några av de vanligaste pumparna inkluderar booster pump, avloppspumpar, sump pump, vattenpumpar och others.Though kolvar är inte allmänt används med högtryckspumpar används de för program som behöver tryck under 1000 psi. Triplex kolv pump är en vanlig typ av pump som används högt tryck. Triplex pumpar och pumpar quintuplex kallas power pumpar och används i allmänhet för högt tryck.

Den hydrauliskt drivna förstärkare eller förstärkare är en allmänt använd anordning för högt tryck. Trycket hos den vätska som pumpas ökas med användning av det hydrauliska trycket.

De högtryckspumpar används i olika applikationer i gemensamma liv och olika branscher. De används i högtryckssystem applikationer såsom vattenpumpar för vattenskärning system vattenstråle rengöringssystem. Det finns flera andra applikationer som kräver högt tryck inbegripet omvänd osmos avsaltning, skum brandbekämpning, samt pumpning av flytande CO2 och hög ånga vätskor.

Om du vill köpa högtryckspumpar, kan du söka på nätet. Det finns flera tillverkare i Indien och världen som erbjuder olika typer av dessa produkter. När du väljer en pump, först analysera dina behov och den typ av program som du behöver en pump. Besök webbplatserna för olika tillverkare och vet om sina produkter, produktegenskaper och deras priser. Jämför högtryckspumpar från olika tillverkare och köpa den du tycker är mest lämplig för jobbet.