har du deltagit i en Gujarati bröllop

Den Gujarati bröllop är full av prakt och roligt. Som de flesta av Gujarati befolkningen ägna sig åt affärer istället sysselsättningen, de ekonomiskt välbeställda och därmed pengar är aldrig ett problem vid sådana bröllop. En funktion som ett bröllop fungerar också som en rapport utveckling övning mellan kunder och leverantörer. Följande ritualer utförs i en Guajarati äktenskap. Låt oss först ha titta på före äktenskapet ritualer.

Först bland de pre äktenskapet ritualer är Mandap Mahurat.
Här familjer både bruden och brudgummen i sina respektive hem och brudgummen söka Herrens välsignelser Ganesha. Huset är fullt av släktingar vid sådana tillfällen och alla njuter av bröllopet. En sådan pooja utförs några dagar innan själva äktenskapet och utförs av en präst.

Graha shanti utförs av alla anhöriga som har samlats i huset för att närvara vid bröllopet. Prästen bestämmer en gynnsam tid för Pooja och hela familjen utför denna pooja vid sådana tillfällen. Jaan är en intressant ritual utförs på brudens bostad. Hästskötare, tillsammans med sin familj anländer till brudens bostad och söka välsignelse i lagstiftningen.

Nu är det bröllop tid. Bruden och brudgummen anländer till bröllopet plats i sina dekorerade egna fordon. Både bruden och brudgummen förändring till bröllop klädsel och komma på de gemensamma podiet. Här den första funktionen som skall utföras är Kanya Daan. Brudens far lägger förtroende på brudgummen att hans dotter kommer väl omhändertagen. Per ritualerna, de brudar anses Gudinnan Laxmi och brudgummen anses Lord Narayana. Far till brudar tar hennes hand och lägger den på sidan av brudgummen. Alla dessa utförs före den heliga elden.

Hasta Milap är ett steg vidare för att Kanya Daan. Hästskötare halsduk och brudens sari är bunden i en knut som innebär deras fackförening innan hela gäst, som är närvarande vid tillfället. Detta görs genom att den präst som utför en pooja längs sidan den heliga elden.

Det sista steget innan paret helt gift kallas Saptapadi. Detta är mycket signifikant ritual. Detta utförs i norra Indien genom att gå runt den heliga elden. Vid Gujarati och några andra kommuner, placerar prästen 7 små högar av ris på golvet. Bruden och brudgummen tar 7 löften tillsammans som bruden placerar här tumme på vardera av de små högar av ris. Vid Gujarati, tar paret också 4 mangal pheras, som representerar “Dharma”, “Artha”, “Kama” och “Moksha”. Nu paret är gift och är nu man och hustru med full utsikt över hela guest närvarande. Paret försöker därefter välsignelsen av alla äldre gäster närvarande för deras långa lyckliga äktenskap. Alla dessa ritualer är över senast i mitten av eftermiddagen. Bruden och brudgummen gå till sina respektive hem om de är i närheten och nu efter vigseln äger rum.

Mottagningen tar i fulla prakt. En av de bästa hallarna väljs. Bruden och brudgummen sitter vid och dekorerade plats på podiet. De är synliga för varje gäst som kommer till mottagningen. Den gäst uppfyller paret en i taget och utbyte hälsnings-och gåvor med dem. Detta pågår tills alla gäster har deltagit av bruden och brudgummen. Gästerna har sedan sin middag och det gör bruden och groom.Now mottagningen är över, är det dags för bruden att lämna fäder huset för att vara med henne nyligen wed make. Här har vi den Vidaai ceremoni där bruden ger ett tårfyllt farväl till henne family.Now en sista ceremoni innan paret börjar sitt äktenskap. Detta kallas Ghar ni Laxmi. Bruden anses Laxmi av huset och välkomnas till brudgummens hus. En brud pressar ner och kärl fyllt med ris. Alla hästskötare ‘familjen samlas runt paret och då de spelar vissa spel. Dessa är roliga spel som är avsedda att hjälpa bruden blanda med brudgummens familj members.After vissa spel, är bruden och brudgummen kvar tillsammans för att börja sitt äktenskap. Vi önskar dem båda ett långt lyckligt äktenskap.

Detta är en plattform där alla stödberättigade Gujarati brudar och Gujarati brudgummar tittar på att gifta sig kommer att listas med sina grundläggande uppgifter och e-id. Vi har skapat en relevant sektion och kategori så att du enkelt kan bläddra igenom alla äktenskapliga biodatas av gujarati brudar och Gujarati brudgummar inlägg. Man kan då direkt kontakta någon lämplig match härifrån på gratis. Detta är speciellt skapad så att blivande bruden och brudgummen kan direkt kontakt med varandra utan att någon tredje part störningar men samtidigt kan behålla någon distance.So det perfekta sättet framåt på denna plattform är att du skriver en inledande e-postmeddelande med kandidater foto och grundläggande makars personuppgifter till den berörda parten och den berörda parten kan sedan gå tillbaka med detaljer och ta det framåt mutually.All det bästa har vi hoppas att du hittar ditt liv partner tidigast.