en kvalificerad stenograf ett måste för juridiska ärenden

Om en exakt avskrift är ett måste för din juridiska transkriptioner, leta längre än Neeson & Associates – alla våra domstol reportrar är stenographers med den senaste tekniken som finns tillgänglig. Domstolen reportrar som använder en förkortning maskin producerar en utskrift på följande sätt. Det talade ordet hörs av reportern, reportern sedan skriver orden i en typ av kod med hjälp av bokstäverna i det engelska alfabetet. Det kallas “stenografi”. Denna stenografi skickas sedan till domstol reporter laptop, där sofistikerad mjukvara – som delvis innehåller reporterns ordbok – översätter koden eller stenografi tillbaka i det engelska språket. Medan allt detta låter så enkelt, det är egentligen en ganska komplicerad färdighet som kräver år av träning.

Domstolen reportrar, i motsats till digital inspelning metoder, kan få både bild och ljud till avskriften. Genom att titta på en persons kroppsspråk, många ledtrådar plockas upp vad som sägs. Reportrar ofta lip läsa att hjälpa till att höra. Ovidkommande brus kan filtreras av domstolen reporter öra, i motsats till att plockas upp av mikrofonen. Saker som prasslande papper, hosta och nysningar – även avlyssning av en penna – kan störa är korrekt hörsel. Återigen en stenograf kan garantera att ovidkommande ljud inte utplåna det talade ordet!

Vår värld rör sig i snabb takt – och det kommer inte att sakta ner någon gång i framtiden. Kvalificerade stenographers skriver vid höga hastigheter – den passerar hastigheten för certifiering i Ontario är 200 wpm. I USA, är certifieringen hastigheten för ett registrerat Professional Reporter 225 wpm. Däremot kan hastigheter slå uppemot 300 wpm – skriva helt enkelt inte kan jämföra!

En kvalificerad domstol reporter med datorstödd stenografi kan ge många, om inte alla, av följande tjänster: realtid transkription (momentan röst-till-text översättning), realtids internet streaming (momentan röst-till-text översättning över säkra webbplatser ), utkast för förfarandet vid dagens slut, transkript i olika elektroniska format, inklusive ASCII, summering, PDF, TXT, Word och Etr, transkript med konkordans indexering, skyndsam avskrift tjänsten, länkade utställningar till avskriften – Och generellt sett dessa avskrifter är alla konkurrenskraftigt prissatta mot dem som regelbundet avskrift tjänster med digital inspelning metoder.

Transkript är inte bara för rättsliga förfaranden – alla som behöver ett fullständigt referat något viktigt möte bör överväga den här tjänsten. Exempelvis kan intervjuer, presentationer och liknande stor nytta av att ha ett fullständigt referat förberedd, memorializing händelserna för alla som kan behöva för att komma till “ord” senare. Kvalificerade domstol reportrar som kan ge antingen realtid eller ett utkast tjänsten också har fått arbete i skiljeförfaranden, där ofta en domstol reporter inte krävs. Däremot har parterna funnit att ha ett register över vad som sades är ett ovärderligt verktyg vid presentationen från början till slut. Parterna kan koncentrera sig på vad som händer i förhandlingen och inte behöver oroa sig för att ta omfattande anteckningar. Neeson & Associates har gått i bräschen för att skapa denna modell av domstol rapportering för denna speciella nisch grupp.