call center-tjänster under semestern

Semesterperioden visar sig vara en tuff säsong för call center-tjänster. Utgångspriset är svårare när din lead generation team arbetar på B2B-projekt. Företagsledare som du har på din kontaktlista är mer benägna att vara på semester, och du kan inte kontakta dem för att ta ledningen framåt. Lämnar e-post eller ringa till deras kontor kommer knappast frambringa något svar. Saker är svåra i slutet av BPO företag också. Personal och agenter kan vara ur kontoret och du kommer att ha att göra med vad arbetskraft man har på bordet. Sedan, är den största utmaningen du måste hålla kundtjänstagenter från att vara kallt till den som ringer bara för att agenten inte kunde ta ledigt!

Tuffa tider kräver olika åtgärder. Innovation är den viktigaste ingrediensen av call center-tjänster. Tricket för att överleva dessa magra dagar är att skala ner saker. Om du normalt arbetar med tre telefonnummer på inkommande call center skrivbord, skära ner det till en. Men det enda nummer måste välbesökt vid alla tidpunkter. Distribuera färre agenter för jobbet, men se till att de svarar på samtalen snabbt. Du kan vara säker på att volymen av samtal på BPO kommer doppa betydligt. Du kommer inte få mycket av flaskhalsar och det är ett gott tecken. Ringer förstår att svarstiderna blir högre på grund av färre människor i arbete. När du schemalägger och planera din arbetsstyrka smart, kan du överraska dem med lite kvalitet telefonsvarare under ferierna! Det tjänar du några tomte poäng eftersom dina konkurrenter är mer sannolikt att stänga alla sina verksamheter.

Lead generation kommer att vara en källa till oro för call centers. B2B telemarketing projekt kommer att drabbas hårdare och att kalla samtal under semesterperioden är uteslutet! Det bästa sättet att hålla leder varm och även beröring bas med dina kontakter är att skicka över jul-och nyårshälsningar. Försiktigt utkast e-postmeddelanden som inte främjar ditt varumärke aggressivt men samtidigt slår en klocka i huvudet på den blivande bly. Din viktigaste mål är att göra dessa kontakter känner sig delaktiga i företagets nätverk, även när de inte är tekniskt så. Detta kommer att få dem att känna sig speciell om BPO-tjänster och när verksamheten är tillbaka på plattan, kommer de ihåg din gest.

Slutligen, är julhelgen den tid som callcenter måste använda i noggrann planering och strategizing. Det nya året, 2011, kommer att se några genomgripande förändringar i call center-tjänster, tillsammans med vissa förändringar i affärsmodell BPO företag. Mer användning av teknik, mer fokus på kvalitet och mer beroende av icke röstbaserade kommunikationsmedel: dessa kommer att vara de kontaktpunkter för enheter callcenter. Du kan använda denna lull att förnya din verksamhet struktur, se om du kan göra något åt ??dina priser eller redesign din webbplats, etc. Utnyttja denna tid fruktbart!