a till b så enkelt som ABC

Tillbaka på 1980-talet när jag var i luften kurirer fraktverksamheten var verkligen livsnerven i branschen. Oavsett hur många förare fanns på laget, det var aldrig en tillgänglig att hämta den brådskande sändningen att en kund hade bara “ringde om. Paketet är i Walsall, är kunden i Paris, och våra förare är i Cornwall / säng / pub (stryk det som inte).

Lyckligtvis finns det alltid en lokal sameday budfirma till hands för att avhjälpa underskottet. En snabb telefonsamtal till din kontakt (en professionell relation snabbt bygger mellan förbittrad skotare och räddare) och där var han på fallet.

Inte varje kurir skars ut för uppgiften dock. Det fanns alltid en eller två som skulle sluta ut fel lastbil, eller en förare som inte vet vägen till West Midlands (det fanns inga satnavs i dessa dagar). Vetet måste separeras från vetet, så att säga, innan ett sådant förhållande skulle kunna cementerad.

En kurir som verkar ha tänkt ut allt är SuperVan Moves, som är verksamt i Stourbridge. Företaget bildades 2007 genom en Emmanuel Grigorio, vars värnplikt i den grekiska armén förmodligen står för logistiken Bolaget tillämpar sin leverans av tjänster. Hans ursprungliga “supervan” var faktiskt en 970cc Hermes blå Bedford Rascal med en nyttolast på 500 kg. Idag namnet kvarstår, trots att flottan har expanderat något.

Företaget driver flera olika tjänster. Det är European Express Courier Service levererar till Irland och det europeiska fastlandet. En samma dag express service får paket till sin hamn på samma dag, som namnet antyder uppenbarligen. Alternativt gods kan lagras över natten och transporteras nästa dag. En dedikerad ljus godstransporter tjänsten tillhandahålls där endast din sändning sker snarare än att vara en del av en samling runda.

Emmanuel har också en talang för försäljning. För de kommande två månaderna han erbjuder en dag i månaden där han tar på laster till priset av £ 0,60 per laddad mil. Varje person som berörs av denna kampanj kommer att skriva in sin e-postadress och företagsnamn och det kommer att finnas ett lotteri att plocka vinnaren.

Framgång bygger ofta på snabb leverans. Inte allt kan sändas via Internet. Kurirer är idag en lika viktig art verksamma i denna värld som de någonsin har varit.