Hur grön är din elleverantör

Med klimatförändringarna nu en viktig fråga på den globala agendan, är både statliga och kommersiella organisationer inser vikten av att gå grönt. Den brittiska regeringen har åtagit sig att minska utsläppen med en massiv 85 procent till 2050 och ett EU-direktiv säger att förnybar energi kommer att stå för 22,1 procent av el som används i Europa senast 2010.

Du kan hjälpa till i kampen mot den globala uppvärmningen, inte bara genom att skära dina egna vardagliga utsläpp, men också genom att kontrollera de gröna meriter från din elleverantör. När du väljer ett nytt elbolag eller utvärdera din nuvarande leverantör, glöm inte att ställa följande frågor.

Ett. Hur många procent av deras energi kommer från förnybara energikällor? I genomsnitt kommer cirka 6 procent av vår energi i Storbritannien från förnybara källor som vattenkraft, vindkraftverk eller biobränslen. Men vissa energibolag erbjuder kraften från upp till 100 procent förnybara energikällor. Eftersom el producerar nästan 40 procent av alla koldioxidutsläpp, välja en grön leverantör kan göra en enorm skillnad för din klimatpåverkan

2. Vad gör de för att öka användningen av förnybara energikällor? Medan de flesta elbolag har ännu inte erbjuda 100 procent förnybar energi, är många satsar hårt på att utveckla grön infrastruktur i syfte att förbättra deras miljöresultat. Storbritanniens största leverantör, British Gas, planerar att investera £ 1500000000 i vindkraftparker under en femårsperiod. Deras moderbolag, Centrica, även för avsikt att investera totalt £ 750 miljoner hållbar energi – detta kommer att inkludera tittar på sätt att använda alternativa bränslen för sina befintliga elkraftverk.

Tre. Vad kan du göra för att hjälpa? Många gas och el leverantörer kommer att ge dig råd om hur man kan spara energi och hjälpa miljön. Vissa erbjuder faktablad som förklarar hur du minska din energianvändning genom metoder som isolerande ordentligt och vrida apparater av efter användning. Kontrollera om din operatör erbjuder papperslös fakturering – inte bara kommer detta att ge dig bekvämligheten av att hantera dina utility konton på nätet, kommer det också att hjälpa miljön genom att minska pappersanvändningen. Tänk på att de flesta energibesparande åtgärder som du kan ta i ditt eget hem också kommer att hjälpa dig att spara pengar på din elräkning.