duct rengöring och effekter på ditt hem eller kontor luftkvalitet

Rengöring av luftkanaler i ditt hem är oerhört viktigt, eftersom smutsen bosatta där är inte bara irriterande, men kan också vara farliga för din hälsa. Det kan orsaka problem såsom astma och respiratoriska allergier och kan leda till förkylningar och bihåleinflammation. För att förhindra dessa allvarliga hälsoproblem bör du överväga att ha dina kanaler rengöras minst en gång per år om inte en gång på våren och en gång på hösten för att säkerställa att du inte sprider damm och irriterande hela ditt hem

Medan tillståndet i vår jordens miljö och utomhus luftkvaliteten är en källa till växande social oro och hälsofrågor, tenderar vi att bortse från luften vi andas 90% av vårt liv, vilket är vår inomhusluft. Nyckeln till ett hälsosamt liv är att börja med frisk, andas och hälsosam inomhusluft. Detta bör vara en grundläggande angelägenhet och därför bör luftkanal rengöring i våra hem eller kontor anses vara ett viktigt steg i att bevara hälsan hos vår närmiljö.

Visste du att:
• 9 av 10 värme-och luftkonditioneringssystem misslyckas och nedbrytning på grund av smuts och damm?
• Genom att ta bort bara fyra tiondelar (0,042) av en tum av smuts och skräp på din uppvärmning eller kylslingor sparar energi med upp till 21%?
• Rengör och väl underhållna system innebär besparingar på månatliga räkningar?
• Effektiva system kräver inga dyra reparationer eller byten?
• Vistas inomhus 60% till 90% av din tid innebär andas 70 gånger mer förorenad luft?
• Förorenad inomhusluft kan orsaka eller förvärra 50% av alla sjukdomar?

Våra hem och kontor kan göra oss sjuka! Inomhusluftens kvalitet har en direkt inverkan på vår hälsa. Om du ser en hel del damm och luftburna molekyler i luften (kolla runt dina ventilationskanaler och se insidan – du märker en hel del uppbyggd?). Håll dina ventiler täckta och väl skyddad om du planerar några ombyggnader som innebär damm (gips reparationer, målning, slipning, etc).

Med din kanal arbete professionellt rengöras och underhållas är det första viktigt steg. Duct rengöring måste ingå i vår regelbunden rengöring / underhåll planen.

Inte alla luftkanal städtjänster är skapade lika. Akta dig för de $ 100 – $ 200 kanal rengöring “specialare”. Normalt denna kostnad är per kanal så kom ihåg att läsa det finstilta. En kvalitet luftkanal rengöring jobb av en professionell, certifierad entreprenör, ska börja på runt $ 500 eller mer för en normalstor hem. För mer involverade rengöring jobb, det är inte ovanligt att spendera $ 1.000 eller mer för att rengöra ett stort hem eller kontor byggnad. Mest välrenommerade entreprenörer kommer att ge en detaljerad gratis uppskattning, så se till att du får 2-3 citat innan de bestämmer sig för en entreprenör.

Hälsokost, är Quality luft en viktig komponent i en hälsosam miljö och kan minska antalet förkylningar, bihåleinflammation och allergier du upplever under hela året. Kontakta din lokala luftkanal rengöring professionell för att få en offert. Du kommer att vara glad att du gjorde.