asfalt – den mest populära byggmaterial

Asfalt är ett kompositmaterial som blandas med mineralaggregat och används i olika byggprojekt. På senare tid har det blivit det självklara valet för stenläggning uppfarter. Uppfarter gjorda från materialet är både billig och samtidigt långvariga. Med rätt underhåll en uppfart eller trottoaren kan pågå så länge som 20-35 år. Att vara både stark och flexibel, kan asfalt uppfarter och trottoarer byggas i både varma och kalla klimat.

Materialet är mycket flexibelt och därmed kan hanteras enkelt, vilket ger en fördel jämfört med andra bygg material i termer av hantering stress och sprickbildning. Bereda marken för bana med asfalt är mycket lättare beroende på markens tillstånd. I vissa fall nya trottoarer kan göras direkt över äldre trottoar utan speciella förberedelser. Materialet är också väder och vattenavvisande och förblir opåverkad av de flesta kemikalier också.

Även byggnation med detta material är ganska billigt, uppfarter och trottoarer från företaget kräver korrekt underhåll. Den viktigaste aspekten av underhåll är täckbeläggande asfalten korrekt och i rätt tid. När trottoaren görs, bör du inte försegla coat det minst tre till sex månader. Anledningen är att under denna tid materialet undergår en härdande fas. I den härdande fasen det släpper olika kemikalier. Under denna period när ytan är blöt hittar du att istället för att vara transparent, har vattnet en regnbåge färgad nyans. Det innebär att vattnet och kemikalierna fortfarande blandar.

Efter den härdande fasen är över det är dags att försegla coat din uppfart. Om asfalten inte är ordentligt tillslutna det kommer att oxidera och dess färg bleknar från svart till brunt. När materialet blir oxideras det förluster dess flexibla egenskaper som leder till sprickor. Utan ordentlig tätning, kommer solljus, vatten och andra väderförhållanden påverkar negativt din uppfart. Seal beläggning skyddar även ytan från bensin och olja. Den asfaltbindemedel, som håller stenen tillsammans, är en petroleumprodukt. När det kommer i kontakt med andra petroleumprodukter som olja och bensin det obligationer tillsammans med dem. Detta försämrar dess bindande kapacitet och stenarna börjar falla av.

Tätning ska göras vart tredje till femte år. Det kan göras genom uppfarten ägaren själv, men det kommer att ta mer tid och ansträngning. Anställa en professionell firma kommer att göra jobbet mycket enklare. Den täckbeläggande måste normalt cirka tre till fem dagar för att torka och under denna tid kan du inte parkera något på din uppfart. En korrekt underhållen enheten sätt kommer att pågå en lång tid.

Inom byggmaterial, ansikten asfalt bara konkurrensen från betongen. Men enligt olika rapporter framgår att betong är mer benägna att spricka och buckling på grund av dess styvare natur. Paving med betong är tidskrävande och samtidigt kostsamma reparationer behövs oftare. Tillsammans med andra fördelar att asfaltbeläggning kommer till halva kostnaden av betongplattor gör klart den förra mer populärt byggmaterial.