5 nycklar till konsten av engagemang

Arbeta med företag på deras mässa och Expo närvaro har visat mig hur många människor saknar i konsten att ingreppet. Uppvisar är som Speed ??Dating. Om du har tur du har ungefär 90 sekunder att konvertera dem från något intresse för den andra dagen (eller kvalificerad utsikter i näringslivet språkbruk). Här är de 5 nycklarna till ingrepp med främlingar på din nästa utställning:

1 le

Det verkar självklart men många människor på läktaren eller ens i detaljhandeln eller på din reception, vill inte vara där. En av de enklaste saker för laget att göra är leende. Inte en falsk, cheesy “ser ut som du är lite galen” leende men en avslappnad, trevlig leende på läpparna. Det kommer att få dem att verka mer trevlig och tillmötesgående, och de kommer att må bättre om sig själva. Vissa människor vill inte bara le utan anledning, men kom ihåg att du är speed dating, ett leende kan locka dina utsikter men åtminstone kommer det inte skrämma bort dem.

2 Var intresserad

När du först prata med någon är det lätt att dumpa dem allt du vet om den produkt eller tjänst du säljer. Ibland är det inte förrän i slutet som du hittar din “utsikter” är inte intresserad. Så vara intresserade om dem. Vilka är de här? Vad är de ute efter? Hur tänkte de att använda din produkt eller tjänst? Detta gör att du kan hitta våra mer om deras behov som du kan tillfredsställa och om eventuella frågor de kan för närvarande står inför.

3 har några one-liners

Precis som att försöka få uppmärksamhet av någon på hastigheten dag, behöver du en kvick uttalande som fångar utsikter uppmärksamhet och engagerar deras nyfikenhet. Ibland kan det vara en utmaning att sticka ut så prova olika saker som passar din image, produkt och varumärke. Här är några som jag har hört:

“Ursäkta mig herrn, kan jag göra dig gravid?” – Empati Belly graviditet väst för pappor
“Skulle ditt barn gillar att vara stjärnan i showen?” – Omklädningsrum stjärnor för barn sovrum
“Skulle du föredra att bo i ett 5-stjärnigt hotell eller ett sjukhus” – För ett förlossningssjukhus
“Hur skulle ditt företag klara en fullständig systemfel?” – IT offsite backup-tjänster

4 har en folkmassa

Ingenting bygger en folkmassa som en folkmassa. Så ha något som lockar publiken och ger ditt budskap på samma gång. Optioner kan innehålla komiker, trollkarlar, trådbockning eller ens en TV med cricket på. Medan publiken är där och tittade på showen, kan ditt team börja engagera dem.

5 vara värd

Kolla på deras behov och på mässan. Informera dem där mat och toalett områden. Hjälpa dem att hitta de bås som de vill se. Fråga dem vad de vill ha från showen och hjälpa dem försöka uppnå det. Detta avspeglar otroligt bra på dig och din organisation och håller dig top of mind när de diskuterar dina produkter och tjänster.

Alla vill ha ett datum då de är speed dating på utställningen. Det kan vara att ta reda på om vissa produkter eller tjänster, kan det vara att upptäcka något nytt eller det kan bara vara att få ett fynd. Vad det än är, använda dessa 5 tangenter så att engagera och vara en för att hjälpa besökaren att nå sitt mål.