hur man installerar elektriska ledningar

En elektrisk ledning är inställd för att linjen, samt skydda elektriska ledningar kabeln till den punkt av tjänsten. Dessa elektriska ledningar kanske någon gång kör gömd i väggen eller möjligen ibland de kläms på väggen. När du installerar en elektrisk ledning finns det massor av apparater som är nödvändiga för att säkerställa korrekt installation. Att bättre känna de verktyg som skulle vara nödvändig, låt oss också förstå tekniken för installation av elektriska ledningar.

Installera processen och de verktyg som krävs

För att vara säker på att vi har den bästa storleken av elektriska ledningsrör bitar, är det första steget för att mäta diametern på hålet, längden av körningen av ledningarna mellan två hål eller ens mellan två varv. Med hjälp av ett skjutmått kommer att vara det bästa sättet att mäta dimensionen av hålet samtidigt för att mäta springa mellan de två hålen, kan vi använda en enkel måttband.

Det är viktigt att vi håller en säkerhetsmarginal, samtidigt bestämma storleken på ledningarna till svars för skador på grund av kapning av ledningarna. Kom ihåg att vi kanske måste skära ledningarna vid svängar, bara när vi använder en icke-flexibel ledning, medan flexibla ledningar kommer att köra över kanalen utan att ge några nedskärningar.

Du kan hitta speciella resurser conduit skär tillgängliga på marknaden i syfte att skära av ledningarna. Valet av verktyg skulle variera beroende på vilket material ledningen (metall eller icke-metall) plus flexibilitet (fast eller flexibel). En PVC-eller en flexibel ledning kan skäras med användning av en bågfil. Andra sätt att minska är att använda ledningen cutter, fast den runt röret och dra åt den räfflade muttern, och samtidigt driva fräsen runt ledningen. Se till att du skär ledningen vid 90 grader mot axeln och även se till att lämna kanten för att eliminera eventuella burr (skarp kant) som vanligtvis sker efter kapning. Om du inte bli av med Burr, kan det resultera i isolering för att skära, medan du ritar elektrisk tråd genom ledningen. Denna process för att ta bort skägg kallas brotschning och det finns många verktyg för att göra det som en råtta tailed fil, pipe brotsch eller en tång.

När du har ordentligt klippa ledningen, jobbet nu är att göra det gängning, så bitar av ledningen kan anslutas eller kopplas med en armbåge eller kanske koppel eller kanske en liknande gemensamt. För att göra det gängning du kan använda en spärr typ av die (för mindre rör) eller kanske handhållen portabel gängning utrustning.

Om du inte vill klippa ledningen, eftersom det ibland inte kan vara kostnadseffektivt, kan du lika gärna böja ledningarna. Att göra samma sak finns bockningsverktyg tillgängliga. Dessa bockningsverktyg är utformade så att de håller jämna steg med den interna storleken på ledningen och dessutom inte orsaka någon skada, även efter att inducera en böj.

Efter ledningarna sätts upp, får en fisk tejp eller linjemannen tång kan användas för att rita fåtrådig eller solid elektrisk tråd genom ledningen.

Eftersom arbetet med att inrätta elektriska ledningar är komplext och kräver användning av olika verktyg är det ofta klokt att köpa dina elektriska ledningar, elektriska ledningar och andra elförsörjning försiktigt och från en känd leverantör.