förbättra effektiviteten av centralvärme

Under årens lopp har centralvärme utvecklat mer effektivt, eftersom tekniken har förbättrat sätt vattnet värms och distribueras i våra hem. Elektroniska system har gjort det möjligt för konsumenterna att kontrollera mängden värme som skall fördelas och förbättringar i pannans konstruktion gör att mindre gas kan göra mer som det brukade kunna. Ändå kan många sätt användas i vilken effektiviteten i ditt värmesystemet kan utvecklas ytterligare. Följande är några av de sätt att förbättra ditt värmesystem:

Fullt pumpad System: Tanken bakom detta system är att genom att pumpa vatten från pannan till vattentanken istället för att förlita sig på värmesystem självtryck. Genom att göra detta vattnet värms upp snabbare och så pannan bränder för kortare tid, vilket bör spara pengar genom att använda mindre gas.

Hydroflow enhet: British Gas rekommenderar dessa till sina centrala kunder uppvärmning försäkringar, särskilt i områden med hårt vatten. Enheten fungerar genom att bryta ner kalkavlagringar inom vattenledningar som försörjer ett hus s panna och andra apparater som använder elektriska fält. En 1mm uppbyggnad av kalkavlagringar kan minska effektiviteten av ett värmesystem med upp till 10%.

PowerFlush behandling: En annan gratis tjänst som erbjuds av British Gas till sina centrala kunder uppvärmning försäkring (förutsatt att det är nödvändigt att göra det, förstås). Ett komplett system avlopp först genomföras, innan hela systemet spolas med ett rengöringsmedel. Fördelen med detta är att avlägsna slam och smuts som byggs upp naturligt i ett centralvärmesystem med tiden.

Radiator reflektorer: Finns någon bra hem förbättring butik, dessa folie stommar sitter bakom radiatorer för att återspegla värmen in i rummet där den behövs, snarare än att försvinna värma upp väggen. De är enkla att montera och bäst av allt de är billiga. De kan låta termostaten i hemmet som ska slås ner något eftersom den värme som produceras används mer effektivt.

Regelbunden service: Precis som en bil eller annan mekanisk anordning, kommer en panna gynnas av regelbunden service för att hålla den brinnande som det ska.