bygga relation praktikant affärer med dina kunder

Kundtjänst handlar om att bygga en stark affärsrelation med kunden. Detta är grundläggande för varje företag. Förekomsten av verksamheten kan analyseras med kundsupport de erbjuder. Inte bara kvaliteten på produkten räknas utan även bra kundservice får mer värde. Det är till någon nytta om du tillhandahålla högkvalitativa produkter och du behöver aldrig bry sig om att erbjuda bra support. Inget företag kan ge 100% noggrannhet och kvalitet, men de kan ge 100% nöjda kunder med deras professionella kundvård. Det gör att kunden kan acceptera produkten eller tjänsten, även om den har 98% kvalitet. Därför är kundsupport obligatoriskt för alla företag. Låt oss diskutera om kulturen i professionell kundservice i denna artikel.

Ett. Ledningen måste engagera sig i att identifiera kvaliteten på de tjänster som företaget tillhandahåller och feedback från kunden. Informationen ska vara lättförståelig för alla oavsett vad deras nivå. Kärnan i kundens krav ska hällas på hela organisationen. Då skulle staber kunna sträva hårt för att möta kundernas eventuella förväntningar med möjliga resurser.

2. Skapa professionella system av beteende som de anställda behöver för att följa och leverera till kunder samt med co arbetstagare.

Tre. Byt perspektiv. Kundsupport är inte bara bra för kunderna, men också hjälp till världen. Om du producerar en underbar produkt som gör livet enklare för alla, kommer din goda kundsupport ta in fler människor att utnyttja din tjänst och produkter. Detta skulle vara riktigt bra för världen. Kundservice växer och det är viktigt för varje företag. Små företag kan också utnyttja fördelarna med kundsupport outsourcing. Här behöver rekrytera ett företag i stället för att rekrytera en eller två personal för att ta hand om dina kunder. Det är mycket billigare.

4. När du arbetar med kunder annan nation och land, måste du ha kunskap om deras kultur. Kultur barriärer skapa de flesta av problemet. Detta är en av anledningarna till kunden annullering i BPO företag. För ex: Kunden önskar assistenten att vara vänligare och pinga honom ofta frågar om hans välbefinnande. Assistenter kanske inte har använt till att kultur eller situation. Därför är det blir svårt och slutligen de förlorat sin klient. Medan interagera med kunden, bör du ha i åtanke att varje klient är värdefullt.

Fem. De anställda bör ges en ordentlig kultur utbildning i det andra landet med avseende på projekt som de ska hantera. För ex: Den brittiska kulturen skiljer sig från kulturen i USA. Du kan vara upp till den punkt när du handskas med den brittiska klienten som de behöver sina rapporter i tid och de är rakt fram. Men när du hanterar klient baserad i USA, måste du ha en personlig touch på ditt samtal och e-post. Detta skulle bygga en stark affärsrelation. De flesta av de kunder baserade i USA är väldigt avslappnad och de skulle förvänta sig att deras assistenter också att vara ledig.

6. Kundsupport startar internt. Utbilda dina anställda att vara vänlig och underhålla en smidig relation mellan dina anställda. Detta skulle göra dem att uttrycka samma attityd på sina kunder också.

7. Låt aldrig din kundsupport verkställande att säga “NEJ” till din kund (även om det verkliga svaret är NEJ). Låt dem inte säga “Jag är ledsen, jag kan inte göra detta enligt vår företagspolicy”. Istället kan de säga att de kunde prova alla möjliga sätt att lösa det.

8. Du kan bli av med de anställda som inte är villiga att behaga kunder. Om några anställda är inte lämpliga för kundsupport eller att de inte vill tjäna kunden, kan du dokumentera deras beteende och växla dem till någon annan avdelning där det inte finns någon kundkontakt.

Kundsupport kultur är verkligen viktigt att bilda en ständigt grön affärsrelation med kunden. All forskning och studier säger att kundorienterade organisationer överleva i åratal framöver.