bygga märkeslojalitet bland dina kunder.

En produkt är en blandning av flera funktioner som är placerad och framstående genom några speciella erbjudande att etablera det som ett varumärke. Och om en kund är lojal mot ett visst märke, betyder det en produkt har uppfyllt alla de krav som en kund och tillfredsställa en kund översätter varumärket till ett viktig produkt att låna organisationen framkant gentemot sina konkurrenter. De varumärke lojalister har makten att göra eller bryta bilden av ett varumärke genom word of mouth publicitet.

Varje varumärke på marknaden frodas eller överlever baserat på dess effektiva användning av kunden. Eftersom reklam för ett varumärke har tagit bort nya dimensioner med online-reklam verktyg som en av de potenta medier har slutanvändaren utvecklats med urminnes tider och därför har det blivit ganska svårt att hindra kunden från märket växling.

De varumärken som har varit kontinuerligt närt och förnyas under en viss tid har varit det påträngande valet av en konsument. Och, så bortsett från detta vad andra beståndsdelar hålla kundens lojalitet mot ett varumärke är en viktig fråga? Hur att behålla befintliga kunder är av central betydelse att varje organisation? Vilken mekanism ska användas för varje kund?

I Toto, finns 4 typer av märket användare som återspeglar följande tendenser som har belysts av marknadsföring legenden Philip Kotler.

* Den hårda kärnan lojalister: Vem är angelägen om att köpa ett enda varumärke varje gång.
* Mjuk kärna lojalister: En konsument är trogen 2-4 märken i taget.
* Växling lojalister: Även om en konsument är lojal mot ett varumärke, men kan hålla skifta från ett märke till ett annat och komma tillbaka till det första varumärke gentemot vilka han var lojal.
* Switchers: Vem alltid är på jakt efter ett nytt varumärke. Kanske här konsumenten försöker experimentera med nya märken varje gång och även han kan växla över på grund av prissättningen eller några andra skäl.

Här är de viktigaste viktigaste beståndsdelarna på Brand Loyalty:

* Kunden är uppsättning av logiska och känslomässiga konditionering: Även om ett varumärke inte kan göra bra på marknaden och kanske har några kunder, intar ett varumärke en plats i kundens sinne genom kontinuerlig reklam via alla tillgängliga medier som finns idag. Idag har mycket av viral marketing tekniker använts för att skapa varumärkeskännedom och underhålla varumärkeslojalitet.

* God relation med kunden: När varumärket har använts av kunden, fokuserar organisationen på att etablera och upprätthålla en hjärtlig relation med kunden genom användning av e-post, direkt post eller telefon. Och kärnan i denna relation är varumärkeslojalitet.

* Utnyttja ett varumärke genom att erbjuda märkeförlängningar: Antingen märkeförlängningar eller utvidgningar införs för att hålla jämna steg med kundlojalitet. Till exempel var ett tvättmedel som Rin expanderat genom förlängningar av sitt varumärke, som Rin Advanced och Rin tvättmedel.

* Rebranding genom att erbjuda en annorlunda marknadsmix: Varumärket kan ofta levereras i en ny förpackning formulär. Till exempel, under kategorin snabbmat, var Maggi erbjuds i en ny förpackning formulär. Tidigare var det finns i en enda förpackning formulär, senare återinfördes på marknaden i en dubbel förpackning formulär. Ofta priset kan sänkas genom att erbjuda varumärket genom ett system som skulle innebära att varumärket är förpackad i en uppsättning av 3-4 och dra det totala priset. För t ex flesta tvålar är idag erbjuds i en förpackning med 2-3 eller 4.

* Varumärken stödjer en god sak: Det finns konsumenter som vill förbli ansluten till ett varumärke som stödjer social orsak eller någon annan god sak för att åstadkomma förbättringar för allmänheten. Till exempel flöt Kingfisher Airlines av Vijay Mallya svängde indianerna genom att sponsra matchen cricket T20.

Nu är det viktigt att notera i vilka situationer, är en kund inte är helt lojala.

Här är några av de ställföreträdande situationer i vilka en kund är osannolikt att köpa ett enda varumärke hela tiden:

* Bristen på tillgängliga en produkt: Ibland kan en kund byta till ett annat märke på grund av lokalisering begränsningar som den icke-tillgängligheten av en produkt på vissa platser på grund av vilka en kund kan köpa ett annat märke.

* Bristande överensstämmelse med den senaste flugan / trend: Apple har lanserat 3G iPhone att vika eller förvandla kunden från tidigare mobiltelefoner applikationer till den senaste introduktionen som är säker på att överklaga kunden. Så, de företag som innovation oändlighet är säker på att förbli det finns på marknaden under en längre tid samt att behålla sina befintliga kunder. Samtidigt också bygga upp nya kunder.

Församlingen av alternativ tillgängliga för en konsument: Kunden kan vara prismedvetna och när han erbjuds minst från märket, han lockas till det. En kund kan få en mängd fördelar från det nya varumärket lanseras på marknaden lika mycket som det varumärke som han använde så kan du prova att experimentera med den nya.

Ingen tvekan om att ett varumärke alltid möter en tiff konkurrens från andra märken på marknaden och lider av farorna med downslide, så en marknadsförare bör hålla ett öga på sina konkurrenters varumärken. Och, bör en marknadsförare kapitalisera på sitt varumärke genom att erbjuda en unik uppsättning av propositioner för att behålla sina varumärke lojalister.